Яриніч написав блог про перші 100 днів у парламенті

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

“Я звичайно не дуже хотів би прив’язуватись до якихось символічних дат, але все ж вирішив зробити невеличкий звіт. Хочу, аби всі дізнались про те, чим я займався перші сто днів у Верховній Раді і що вже встиг зробити.

Моя робота, як і робота будь-якого народного депутата, який прийшов до парламенту щось змінити в країні, поділяється на законотворчу діяльність, роботу в комітеті та окрузі. За цей час я став автором або ж співавтором семи законопроектів. Я є одним з ініціаторів законопроекту, який передбачає визнання Україною юрисдикції Міжнародного Кримінального Суду, на умовах передбачених Римським статутом. Також ми з деякими моїми колегами пропонуємо депутатам розглянути та прийняти законопроект, який полегшить умови вступу для випускників попередніх років. Адже, згідно розробленого документу, для вступу до ВНЗ можна буде подавати сертифікати зовнішнього незалежного оцінювання будь-якого року. Як я і обіцяв, роблю все можливе для вирішення ситуації, що склалась у відомчій медицині.

Мною розроблено законопроект, який має на меті стабілізувати ситуацію з виплатами заробітних плат та забезпечення діяльності закладів відомчої медицини в перехідний період.

Зважаючи на те, що я лікар і обізнаний з укомплектованістю наших медичних закладів, пропоную ухвалити законопроект, яким буде удосконалено порядок призову на військову службу працівників сфери охорони здоров’я.

Окрім цього, я є співавтором трьох законопроектів, ініційованих моєю колегою Іриною Сисоєнко. Вони стосуються державних закупівель медичних препаратів, співпраці у цій сфері зі структурами ООН, полегшення оподаткування ліків, що допоможе знизити ціну на медичні препарати, а також, що найважливіше, усунення корупційних схем у сфері держзакупівлі.

Я очолюю робочу групу високого рівня зі створення і розвитку Причорноморського партнерства з протидії туберкульозу. Беру активну участь в організації та роботі круглих столів, конференцій з різних питань, якими опікується комітет охорони здоров’я. Також, намагаюсь вжити всіх можливих заходів для стабілізації ситуації, що, склалася в Національному інституті раку. Мною внесена пропозиція виїзного засідання комітету, присвяченого відкриттю Українського Центру Томотерапії, що працюватиме на базі Кіровоградського обласного онкологічного диспансеру.

Дуже багато роботи відбувається і на окрузі. Я постійно зустрічаюсь зі своїми виборцями та вживаю заходів депутатського реагування для вирішення їх проблем та потреб. Регулярно спілкуюсь з керівництвом та депутатами місцевих рад для вирішення нагальних проблем в місті та області.

Нещодавно розпочала свою роботу моя громадська приймальня, в яку може звернутись будь-який громадянин.

Мною було направлено 7 депутатських звернень та запитів. Два з них до прем’єр-міністра. Перший стосується відновлення роботи кіровоградського буровугільного комплексу, другий – виділення додаткових коштів на дитячу онкологію та гемодіаліз. Міністру фінансів також було надіслано два запити, щодо функціонування закладів медичної галузі в кіровоградській області. Також, звернувся до міністра охорони здоров’я з питанням про виділення додаткових коштів для лікування хворих на ниркову недостатність в Кіровоградській області.

До голови кіровоградської ОДА я звернувся щодо добудови зливової каналізації по вулиці Андріївській, а також щодо капітального ремонту вулиці Жуковського.

Одним з найобговорюваніших моїх звернень стало звернення до депутатів кіровоградської міської та обласної рад з пропозицією підтримати рішення Верховної Ради про визнання Росії державою-агресором. Цю ініціативу вже підтримали депутати кіровоградської міської ради.

Це короткий звіт моєї діяльності за сто днів. Я розумію, що це тільки початок і попереду дуже багато роботи. Та я готовий, і буду робити все можливе для того аби втілити в життя всі ініціативи з якими йшов до Верховної Ради, а також для якісних реформ у державі”.

 LB.ua

Поширити:

Залишити коментар:

коментар