У Кіровограді пікетували недобросовісних роботодавців

Вчора, 18 березня, профспілка «Трудова солідарність» провела акцію протесту проти невиплати заробітної плати працівникам кіровоградського закладу «Паризький дворик».

На вікнах кафе було розклеєно листівки з написами «Стоп, мошенники», «Здесь не платят зарплату». Цією акцією профспілкові активісти мають на меті вплинути на керівництво «Паризького дворика» та захистити працівників від шахрайських дій власників кафе – повідомляє прес-служба незалежної профспілки «Трудова солідарність».

За останні декілька місяців до профспілки звернулися семеро працівників закладу «Паризький дворик». Вони повідомили, що протягом 2014 року з ними так і не було офіційно оформлено трудові відносини. До того ж їм систематично не виплачували заробітну плату. Активісти профспілки надіслали листа керівникам закладу, але його було проігноровано.

На жаль, ситуація так і не змінилася, тому «Трудова солідарність» була змушена написати відповідні звернення до прокуратури та податкової інспекції. Десятого березня від прокуратури було отримано повідомлення про початок досудового розслідування в кримінальному провадженні за фактом грубого порушення законодавства про працю.

На даний час активісти профспілки чекають на відповідь від податкової інспекції та остаточного рішення прокуратури. Наразі з лідером «Трудової солідарності» Віталієм Махиньком уже зв’язався власник приміщення, у якому знаходиться «Паризький дворик». Чоловік обурений поведінкою орендарів і пообіцяв зі свого боку всіляко посприяти виплаті зарплати працівникам закладу.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар