У Кіровограді вшанували пам’ять воїна АТО Віктора Голого (ФОТО, ВІДЕО)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Сьогодні, 16 березня, в навчально-виховному комплексі «Кіровоградський колегіум» відбувся мистецький захід на тему «Героям слава». Зустріч провели працівники Кіровоградського обласного художнього музею разом з педагогічним колективом навчального закладу.

«Цього тижня ми організовуємо 19 заходів. Щороку проводиться тематичний тиждень, присвячений конкретним подіям. Минулого року це був Великдень, а в цього – АТО. Також на зустрічі присутні представники класу, яким ця тема виявилася цікавою», – розповідає Маргарита Миколаївна Борисова, заступник директора школи з виховної роботи.

Науковий співробітник Художнього музею Володимир Мороз наголошує на постійній співпраці музею із навчальними закладами та відкриває Першій електронній основну мету заходу:
«Цю зустріч можна назвати уроком патріотичного виховання «Героям слава». Сьогодні музей продемонструє експозицію, присвячену пам’яті колишнього музейного працівника Краєзнавчого музею м. Знам’янки і бійця 42 батальйону територіальної оборони Віктора Голого. Чоловік загинув 31 серпня 2014 року біля м. Дебальцеве, прикриваючи хід колони, що потрапила у засідку.»

Ми звертаємо свою увагу до світлин, на яких зображено різні епізоди біографії Віктора Голого: і з професійної діяльності, і з військової, і з особистого життя. Сам Віктор був природженим козаком і патріотом України. Він отримав звання гармаша Чорноліської сотні Чорноліського куреня Буго-Гардівського округу українського козацтва. Любив українське минуле, захоплювався краєзнавством, археологією. Віктор усе своє натхнення і всю душу віддавав роботі, яка б сприяла відновленню історичної пам’яті жителів Знам’янки. Так, наприклад, Віктор Голий на базі музею ініціював створення ГО «Туристично-краєзнавчий клуб «Чорнолісся». І сам неодноразово був організатором і учасником туристичних змагань та заходів.

«Віктор був фанатом Чорного лісу та історії Холодноярської республіки. Саме на розповідях холодноярських отаманів він формувався як особистість. І тому гасло «Воля України або смерть» не було для Віктора пустим звуком», – додав Володимир Мороз.

Далі усіх присутніх запросили переглянути документальний фільм про Віктора Голого, який створили його колеги-музейники із м. Знам’янка та місцеві журналісти. Ця стрічка, у 15 хвилин, показала справжнього чоловіка, люблячого батька, вірного сина батькам і народові.

І експозиція, і фільм спрямовані на те, щоб донести до молодого покоління той факт, якою дорогою ціною – ціною людських життів – ми платимо за незалежність своєї держави.

Захід закінчився хвилиною мовчання.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар