Як Донбас шаленіє під звуки української пісні (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Щойно відгримів перший концерт аматорських колективів Кіровоградщини у зоні АТО – у смт. Ялта, Донецької області. І можна з впевненістю сказати – культурний обмін між центром та сходом України пройшов напрочуд вдало.

На концерт компаніївських та кіровоградських аматорів прийшли не лише українські військові-прикордонники, а й місцеві жителі, які доволі тепло зустріли українську творчість. Мало того, якщо бути зовсім відвертими, то на концерті центральноукраїнських аматорів побувало всього лише близько двадцяти військових, всі інші гості – місцеві жителі, які на диво дружно і радісно сприйняли виступ кіровоградців.

Зал буквально шаленів від пісні “Лісапет мій, лісапед” у виконанні жіночої вокальної групи “Губівчанка”. Досить позитивно та емоційно сприйняли донеччани і виступ родини бандуристів, і українські народні пісні, переспів пісень Скрябіна та Положинського (“Ти сам собі країна” і “Мій лицарський хрест”) студентами мистецького факультету КДПУ ім. Винниченка. Літні жіночки так завзято плескали в долоні та підстрибували на місцях, що склали достойну конкуренцію страшокласникам, які спочатку досить прохолодно зустріли народні костюми приїжджих митців, а потім і собі почали тупцяти у такт звукам баяна.

«Мені дуже сподобався концерт, – говорить 5-класниця Марія. – Так весело було. Правда, ми прийшли на середину його – уроки в школі треба було досидіти».

Після концерту військовим вручили книги та малюнки від школярів з Компаніївського району.

«Ми дуже вдячні за такі концерти, за дитячі малюнки. Коли таке коїться – потрібно знати, заради кого ми тут, знати, що вдома нас чекають», – сказав Михайло, один з прикордонників.

Нагадаємо, що сьогодні чотири народні аматорські колективи з Компаніївки і Кіровограда прибули в Донецьку область, щоб підтримати своєю творчістю українських прикордонників.

У зону АТО творчі колективи прибули за підтримки народного депутата України Станіслава Березкіна та ФК «Зірка», які надали для поїздки великомісний автобус футбольного клубу.

Тетяна Колісник, Перша електронна газета.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар