Прокуратура розслідує факт зловживання владою високопосадовцями Кіровоградщини під час Євромайдану

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Слідчими прокуратури області здійснюється досудове слідство у кримінальному провадженні за фактом вчинення службовими особами Кіровоградської ОДА та УМВС України в області під час проведення масової акції протесту на площі Героїв Майдану 26.01.2014 зловживання владою та службовими повноваженнями (ч.1 ст. 364 КК України). 

Хід його розслідування перебуває на особистому контролі прокурора області Анатолія Коваленка.

За його словами у вказаному кримінальному провадженні допитано високопосадовців обласної державної адміністрації, колишніх голів обласної ради та Кіровоградської міської ради, керуючий склад УМВС в області, народних депутатів України, інших учасників масових акцій, у тому числі активістів Євромайдану та колишніх членів Партії регіонів, які приймали участь у мітингах 26.01.2014.

Одночасно із цим призначено проведення службової перевірки правомірності дій співробітників УМВС України в області, проведення якої доручено міністру МВС України. На даний час вживаються заходи щодо встановлення інших учасників подій 26.01.2014, а також високопосадовців та з’ясування їх причетності до організації виїзду «тітушок» до міста Києва.

«Усвідомлюючи велику відповідальність за встановлення винних у порушенні прав учасників мирних акцій протесту, вчергове звертаюся до всіх очевидців тих подій надати до прокуратури відомості про злочини, які були скоєні у ході Революції Гідності». – наголошує прокурор області.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області

Поширити:

Залишити коментар:

коментар