Бойовики продовжують нарощувати сили для наступу (РНБО)

За минулу добу внаслідок бойових дій жоден український військовослужбовець не загинув і не був поранений.

Вчора, 11 березня, українські позиції в зоні АТО були обстріляні 50 разів по всій лінії розмежування, в тому числі 4 рази – з артилерії в районі Донецького аеропорту. Ще двічі ворог обстріляв населені пункти. Відносно спокійною ситуація залишається лише на сході Луганської області. У ході боїв у Широкиному працював ворожий снайпер – повідомляють в інформаційно-аналітичному центрі РНБО.

Вже після опівночі було зафіксовано ще 2 ворожих обстріли наших позицій на Маріупольському і Артемівському напрямках. Про це повідомив сьогодні на брифінгу речник штабу Антитерористичної операції  полковник Андрій Лисенко.

Бойовики продовжують нарощувати угрупування, маскування військ та сил на усіх основних напрямках, намагаються взяти під контроль автошляхи поблизу лінії зіткнення. За оперативною інформацією, зафіксовано прибуття до Горлівки значної кількості військової техніки, зокрема танків та САУ. Також помічено концентрацію важкої техніки НЗФ в районі н.п. Оленівка, Докучаєвськ, Тельманово, які бойовики намагаються приховати в ангарах та інших приміщеннях.

Противник проводить активне будівництво фортифікаційних укріплень та загороджень, накопичує боєприпаси та матеріальні засоби.

За минулу добу у зоні АТО було зафіксовано політ 3 БПЛА противника в районі Маріуполя.

Мешканці Донбасу обурені свавіллям бойовиків і зубожінням, що панують на окупованих територіях.

Так, у смт  Чорнухине  неподалік Дебальцевого, що близько місяця тому було зайняте противником, відбулася акція протесту місцевих мешканців з вимогами відновлення соціальних виплат та надання гуманітарної допомоги.

Українська влада та міжнародні гуманітарні організації допомагають мирним мешканцям на Донбасі.

В останні дні мешканці м. Майорськ та Гірник на Донеччині отримали гуманітарну допомогу та будівельні матеріали від Міжнародного комітету Червоного Хреста. Зокрема, до Майорська були доставлені продуктові та гігієнічні набори, ковдри, брезент, каністри з водою й сухим паливом. Водночас до Гірника доставлено близько 1500 квадратних метрів скла для продовження відновлювальних робіт.

До села Новотошківка учора від Норвезького фонду було доставлено близько 200 кубометрів дров.

Крім того, ДСНС організувала доставку 2,5 тонн технічної води до м. Авдіївка. Також Донецька обласна військова-цивільна адміністрація доправила 3,5 тонни продуктів харчування мешканцям Дружківки.

Також вчора ввечері у м. Щастя сталося загорання 2 трансформаторів на Луганській ТЕС, внаслідок чого частково було припинено електропостачання Луганської області. Пожежу ліквідовано, жертв та постраждалих немає.

Українські спецслужби продовжують боротьбу з проросійськими бойовиками та їхніми посіпаками.

Учора у Луганській області СБУ затримала мешканку Сєвєродонецька, яка проводила у місті активну кампанію проти мобілізації. «Агітаторка» поширювала у соціальних мережах заклики до повалення конституційного ладу, порушення територіальної цілісності України, розпалювання міжнаціональної ворожнечі.

Також українські оперативники затримали мешканця Артемівського району, який був корегувальником вогню бандформування «ДНР». Інформатор бандитів передавав дані щодо підрозділів Збройних сил України, які дислоковані в ряді населених пунктів на Артемівському напрямку.

Крім того, спецслужби затримали жінку-інформатора бойовиків, яка мешкала у м. Курахове, і передавала відомості про переміщення сил АТО керівництву НЗФ.

Збройні сили України щоденно підвищує боєздатність своїх підрозділів.

10 березня українські спецпризначенці відпрацювали бойові навчання зі стрибків з парашутом з військово-транспортного літака Ан-26 та вертольотів Мі-8МТ.

Екіпажі наших авіамашин виконали близько трьох десятків польотів за зміну.

Водночас правоохоронці Прикарпаття вирушили виконувати бойові задачі на Сході України.

Міліціонери допомагатимуть розслідувати злочини в Донецькій і Луганській областях. Правоохоронців проводжали рідні, друзі та колеги.

4142

Верховний Головнокомандувач нагородив наших офіцерів.

Вчора Президент України підписав указ про нагородження 4 українських офіцерів орденами Богдана Хмельницького ІІІ ступеня. Це  підполковник Леонід Климчук, майор Сергій Захаревич, старший лейтенант Єгор Гладков, старший лейтенант Андрій Супріган.

А зараз – традиційна історія про українських героїв, що захищають територіальну цілісність України.

Солдат-сапер Роман Спринський – один з молодих, але вже досвідчених українських військовослужбовців. Першим бойовим завданням солдата стало укріплення рубежів адміністративного кордону між Херсонською областю та окупованою Автономною Республікою Крим. З липня по вересень 2014 року Роман перебував у найгарячіших районах Луганської області, робив проходи у мінних полях ворогів, супроводжуючи колони нашої військової техніки.

Саме у зоні АТО кожен боєць починає розуміти, що військове братство – це не просто слова. Завдяки суворій дисципліні та взаємодопомозі серед наших військових, вдалося виконувати бойові завдання та врятувати безліч життів наших хлопців. 23 січня, під час укріплення 29-го блокпосту в районі Бахмутської траси, Романа Спринського було поранено під час одного з обстрілів з боку бойовиків. Уламок ворожого снаряда влучив Романові в плече, й від болю боєць втратив свідомість. Життя солдата знаходилося у смертельній небезпеці. Але завдяки військовослужбовцям з батальйону «Айдар», які терміново прибули на блокпост, Романа евакуювали до польового шпиталю міста Сватове. Сам солдат згадує, що в ту мить він думав лише про своїх побратимів, які залишилися на передовій.

Нещодавно Роман прибув у рідний Самбір, що на Львівщині, але готовий повернутися до своїх побратимів. Приклад молодого сапера – один з тисяч інших, коли українські військовослужбовці приходять на допомогу один одному, адже всі наші воїни борються заради єдиної мети – миру на нашій землі.

Західні друзі підтримують Україну у боротьбі з ворогом.

Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з Віце-президентом США Джозефом Байденом.

Петро Порошенко подякував Сполученим Штатам за додаткову американську допомогу Україні в галузі безпеки. Це, зокрема, дрони, системи зв’язку, радари для визначення мінометних та артилерійських позицій, прилади нічного бачення та інші засоби загальною вартістю 75 мільйонів доларів, а також 230 військових автомобілів.

Також Президент США Барак Обама запровадив новий пакет санкцій проти осіб, що підривають територіальну цілісність України.

У чорному списку – 14 фізичних та 2 юридичні особи, зокрема, ідеолог «русского мира» і українофоб – Алєксандр Дугін, колишні українські урядовці, в тому числі екс-прем’єр Микола Азаров, члени бандформувань, що діють на сході України.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар