У Свердловській громаді і дітвора, й пенсіонери підтримують фронт (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Для бійців, які захищають Україну від російського агресора й сепаратистів, діти Свердловської громади Бобринецького району зібрали продукти, овочі, консервацію, одяг, медикаменти, засоби гігієни, намалювали малюнки й підготували сердечка. А 90-річна жителька передала армії 1000 гривень.

Нині зі Свердловської громади дев’ять мужніх чоловіків у лавах мобілізованих. Щоб підтримати земляків і всіх тих, хто захищає територіальну цілісність України, свою небайдужість і патріотизм на ділі виявляють навіть наймолодші жителі Свердлового і Піщаного. Активістами виступили голова шкільного парламенту Свердловської дев’ятирічки Богдан Теплюк і його помічниці Анастасія Хилько, Надія Стеценко. В закладі всього 67 учнів. Але кожен, від найменших до випускників, з недитячою відповідальністю й ентузіазмом перейнявся власним внеском у перемогу, каже директор закладу Оксана Паладій. Підтримала дитячу ініціативу не лише дирекція школи, а й сільський голова Віктор Поліщук зі своєю командою. Діти розповідають, що в селі не було жодної людини, яка б відмовила. Кожен ділився тим, що має: гроші, сало, мед, консервацію…

Навіть одна із старожилів громади, 90-річна Клавдія Школяр, статки якої більш ніж скромні, передала для української армії тисячу гривень, зібраних зі своєї пенсії. «Мені багато не треба. Лише б мир у нас був. Це найголовніше», — каже старенька.

Вперше таку акцію школярі провели на початку лютого. Зібравши 275 кілограмів всього необхідного для солдатів, на передову передали зібране волонтером з Федіївки Зоєю Савченко. Минулого вівторка юні волонтери знову передали нову партію продовольства і необхідних речей, які на схід доставить бобринецький волонтер Анатолій Лінніков. Окрім того, Анатолію передано 3516 гривень, зібраних на благодійному дитячому концерті в районному Будинку культури, і 1084 гривень благодійних внесків з нещодавніх змагань по волейболу. На ці кошти буде придбано необхідне обладнання для Старобільської станції переливання крові (Луганська область), де в госпіталі лікують поранених українських бійців.

Від школи не відстає й дитсадок, де також зібрали багато гостинців для захисників. Малеча намалювала малюнки і разом зі своїми наставниками підготувала теплі сердечка з побажаннями, які зігріватимуть і оберігатимуть воїнів. Все це буде передано не лише свердловчанам, а бійцям з різник куточків України, які стоять на її варті.

Сьогодні дуже важливо допомагати тим, хто кожен день чує свист куль і бачить смерть друзів. Юні свердловські активісти не полишають своєї ініціативи. Доки триватиме не- оголошена Росією війна, вони планують і надалі у такий спосіб допомагати захисникам. Анатолій Лінніков зробив запис дитячих звернень із Сверлового, який передасть бійцям-землякам: «Дорогі наші солдати, наші воїни, наші захисники! Завдяки вам ми можемо спокійно лягати спати, ходити до школи. Ми сподіваємося на якнайшвидше закінчення війни. Повертайтеся додому живими і з перемогою. Ми у вас віримо!».

Ігор Леус для першої електронної газети.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар