У випадку НС маловищанам пропонують ховатися в погрібах

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Під головуванням заступника голови облдержадміністрації Віти Атаманчук в Малій Висці відбулося виїзне засідання комісії з питань техногенної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Місце для такої наради обрано не випадково, адже Маловисківщина за кількістю і якістю укриттів пасе задніх в області.

Нині на території району налічується 72 протирадіаційні укриття. Але що стосується реального стану справ, то лише в чотирнадцяти проведено інвентаризацію, сім – зруйновані повністю, сім – знаходилися на підприємствах, які не працюють або ліквідовані і їх теж немає. 25 укриттів нині “обмежено готові” . На випадок потреби планується, що більше 10 тисяч жителів переховуватимуться в простих укриттях (підвали та напівпідвали житлових багатоповерхівок), а решта ( у районі 45 тисяч жителів) – в укриттях, в погребах приватних садиб.

Що ж до оповіщення, то для цього є дві сирени і п’ять гучномовців на весь район. Оповістити про надзвичайні ситуації по телебаченню буде проблематично, адже програма каналу “Кіровоград ” охоплює не всю територію району. Не вдасться, це зробити і по дротовому радіо – нині у районі налічується всього 44 радіоточки. Хіба що це можна буде зробити через ретранслятор у Смоліному, який підтримує радіомовлення в FM-діапазоні, але хто почує сигнал – невідомо, як і те, скільки у населення FM-приймачів.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар