BRUTTO у Кіровограді: як палають рок-зірки (ФОТО, ВІДЕО)

Учора, 10 березня, Кіровоград рвало на шматки – у рамках Всеукраїнського туру наше затишне місто відвідав гурт BRUTTO, вокаліст якого колись був частиною легендарного «Ляписа Трубецкого».

Нічний клуб «Провокатор» давно не бачив такого шаленого натовпу людей, які будучи абсолютно тверезими і адекватними, випускали на танцмайданчик своїх внутрішніх демонів, вивільняли первісні інстинкти. Танці, крики, бризки води, носіння на руках, децибели музики і десятиліттями перевірений рок буквально розривали кіровоградців. Як на такий неформатний захід, вдалося зібрати достатньо пристойну кількість людей – організатори повідомляють, що було продано близько 700 квитків.

На танцмайданчику можна було побачити і місцеву інтелігенцію, і спортсменів, і ультрасів, і студентів, і депутатів. Одним словом, публіка зібралася найрізноманітніша. І кожен з них шукав у BRUTTO щось своє: хтось ідею, хтось свободу, а дехто побачив у них білорусько-українське плече підтримки. Мало того, знайшли. Адже творчість BRUTTO – своєрідний мікс чудернацьких художніх образів, які несуть у собі єдину ідею – свободу. Тут тобі й патріотично-піднесений «Underdog», «Воины света», «Гари», поруч з ними – нецензурно-андеграундовий «Adиdas», а потім – звичний «ляпісовський» «Капитал» чи «Не быць скотам».

Ні для кого не секрет, що «Ляписа Трубецкого» з 1 вересня 2014 року більше не існує. Тепер є два проекти – «Brutto» на чолі з Сергієм Міхалком і «Trubetskoy», який просуває інша частина команди. Теперішню свою творчість Міхалок характеризує як «білорусько-українську бригаду творчого терору та музичного опору. На жаль чи на щастя, але контактувати з кіровоградськими журналістами та громадськими активістами BRUTTO відмовився (прихильники творчості Міхалка переконують, що він не дуже любить спілкуватися з представниками преси, а якщо й спілкується, то не завжди від того є інформативна користь – любить соліст постібатися з тих, “хто не в темі”). Проте в нечисельних  своїх інтерв’ю невеличким виданням чи у спілкуванні з фанатами, Міхалок досить чітко пояснює ідейні стовпи своєї творчості: «Мы акумулируем в BRUTTO всю ярость субкультуры и андеграунда, которая уже просто за@лась доверяться власти, доверяться этим свиньям, которые уже на протяжении многих лет насилуют свой народ… Мы андеграундные ребята, которые в мейнстрим привносят партизанский, немного романтичный, но в то же время агрессивный способ ведения творческой борьбы».

Своїм творчим принципам BRUTTO не зрадили й у Кіровограді. Не одноразово лунали зі сцени нецензурні відгуки «про карликового пуделя», слова вдячності й шани українським героям, що захищають свою свободу і такі зрозумілі українцям гасла «Жыве Беларусь!» та «Слава Україні!».

Тетяна Колісник, Перша електронна газета

Поширити:

Залишити коментар:

коментар