На рибалку з гранатами

Кіровоградські правоохоронці в рамках оперативно-профілактичного відпрацювання вилучили предмети, схожі на боєприпаси.

22-річний мешканець обласного центру зберігав їх у власному дворі. Рюкзак із забороненими речами знаходився у ямі накритій листом шиферу. З пояснень чоловіка, все це було необхідно йому, аби порибалити з товаришами, повідомляє СЗГ УМВС України в Кіровоградській області.

Подія сталася 5 березня цього року в обласному центрі. Працівники Управління карного розшуку УМВС в області отримали оперативну інформацію про те, що місцевий житель, ймовірно, зберігає вдома вибухівку. Ситуація ускладнювалася ще й тим, що чоловік винаймав приватний будинок не на околиці міста, а в досить багатолюдному мікрорайоні, а це означало, що люди, які мешкають поряд, щохвилини наражають на небезпеку своє життя.

У результаті санкціонованого огляду домоволодіння підозрюваного правоохоронці виявили 6 предметів, схожих на протипіхотні гранати Ф-1 та РГД.

Вилучене направлено на дослідження.

– За цим фактом розпочато кримінальне провадження за частиною 1 статті 263 Кримінального кодексу України «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами», – розповідає начальник Управління карного розшуку УМВС України в Кіровоградській області Костянтин Ванін. – Якщо вину підозрюваного буде доведено, йому може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар