Листи школярів рятують кіровоградських захисників від куль

У   Мар’янівській ЗШ І-ІІІ ступенів, що на Маловисківщині, триває акція «Лист пораненому», у ході якої школярі пишуть листи і передають малюнки-обереги учасникам бойових дій на Сході України, які отримали поранення та одужують в госпіталях.

Як розповів кореспонденту “Першої електронної” директор школи Олексій Руденко, в акції взяли участь 87 учнів – діти написали листи, намалювали ілюстрації, в яких намагалися висловити своє захоплення мужністю солдатів, дякували їм за те, що вони гідно боронять рідну Україну та бажали швидше повертатися до рідних із перемогою.

Крім того учні та педагоги за підтримки батьків зібрали для воїнів-земляків майже  3000 гривень. Гроші передали на закупівлю   ліків та військового спорядження.

На днях до школи завітав колишній її випускник – Василь   Тітаренко, який за час свого перебування у зоні АТО воював у декількох гарячих точках, зокрема в Іловайську та Дебальцево. Хлопець прийшов до рідної школи поділитися враженнями та розповісти про те, що через волонтерів отримав зворушливого листа від учениці 7 класу їхньої школи – Анастасії Модіної. Цей лист з рідного краю став справжнім оберегом для солдата. У найскладніші моменти Василь носив його при собі   і це надавало йому наснаги в бою та віри в перемогу. Солдат зустрівся з учителями та учнями і особисто подякував Насті за листа-оберега, залишивши на ньому свій автограф.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар