Сьогодні Бобринець познайомився з майстром українського детективу (фото)

Близько двох сотень читачів прийшли у Бобринці на творчу зустріч з відомим українським письменником Владиславом Івченком, автором бестселерів про пригоди найкращого сищика імперії Івана Карповича Підіпригори.

Це вже шоста зустріч автора та його редактора Олександра Стукала з читачами Кіровоградщини у рамках туру областю, що проходить за сприяння Благодійного фонду Станіслава Березкина “Добротвір”.

Одна з двох нових книг серії про пригоди українського детектива називається “Найкращий сищик імперії на великій війні”, розповідає автор. Сюжет розвивається на тлі історичних подій першої світової війни, та багато аналогій можна провести і з сучасними трагічними подіями в Україні.

Особливу увагу автор приділив історичній достовірності, адже говорять, що Бог у деталях – довго і наполегливо перевіряв чи міг бути саме у той час такий годинник чи модель пістолета. Та поза тим сюжет викладений напрочуд динамічно і жваво, пригоди сищика викликають у читачів посмішку та навіть сміх. Розсмішити читача набагато важче, ніж викликати у нього сльози, зізнається автор. Це – важка праця, яка вимагає неабиякої літературної майстерності.

Владислав Івченко розповів, що він розпочинав як російськомовний автор у переважно російськомовному місті Суми, але принципово перейшов як автор на українську мову і пише свої бестселери, наклад яких не затримується на полицях книгарень, саме українською.

“Якби я зустрівся з улюбленими авторами – Ярославом Гашеком, Салтиковим-Щедріним, мені не було б соромно перед ними за мої книжки”, – розповів автор.

Автор найкращого запитання традиційно отримав у подарунок книжки з автографом автора від Благодійного фонду Станіслава Березкіна “Добротвір”, також директор фонду Андрій Малик подарував комплект книжок Владислава Івченка Бобринецькому технікуму ім. В Порика Білоцерківського НАУ.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар