Кіровоградщина провела в останню путь Олега Стороженка (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Сьогодні Кіровоградщина попрощалась одразу з трьома бійцями АТО. В останню путь провели Євгена Шверненка із Новоукраїнського району, підполковника Артура Музику із Ульяновки та мічмана Олега Стороженка з Бобринця. Усі ці військові загинули у різних місцях Донбасу, але за спільну ідею.

Того дня, коли сталась трагедія, Олег Стороженко разом з групою оглядали нейтральну смугу між двома фронтами, але сепаратисти порушили перемир’я й із засідки напали на українських військових. Перевага була на боці бойовиків (їх було вчетверо більше, ніж українських військових). Та наші хлопці не запанікували і прийняли бій. Їх обстріляли зі стрілецької зброї та підствольних гранатометів. Одна із гранат розірвалася в середині автомобіля.

Тоді з української сторони загинуло двоє. Ще двоє отримали поранення.

Побратим і співслужбовець Олександр Панасейко говорить, що завдяки піхотинцю Стороженку вдалося сформувати ефективний особовий склад на майже ліквідованій військовій частині: «Олег був із тієї частини нашого підрозділу, на базі якого заново формувалась військова частина. Після того як «псевдопатріоти» залишились в Криму і вирішили служить іншій державі…»

Попрощатись із військовим, який загинув за Україну, прийшло близько тисячі містян. Відспівування ж за загиблим, провели у місцевій церкві Святителя Миколая. Звідти хода вирушила на центральну площу міста, де відбулося громадске прощання з Героєм.

Після промов та покладання квітів, пам’ять місцевого героя вшанували хвилиною мовчання. Поховали Олега Стороженка на одному з місцевих кладовищ. За любов до України та подвиг, місцеві проводжаючи земляка, вигукували «Герої не вмирають!».

Читайте більше: Одеса та Миколаїв попрощались з кіровоградським моряком

Поширити:

Залишити коментар:

коментар