Станіслав Березкін подав законопроект про підвищення розміру мінімальної зарплати

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Народний депутат України Станіслав Березкін зареєстрував законопроект щодо поетапного підвищення розміру мінімальної заробітної плати.

Про це повідомляє сайт Верховної Ради України.

Народний депутат пропонує внести зміни до Закону України «Про Державний бюджет України на 2015 рік», згідно з яким Кабмін повинен до 15 травня 2015 року винести на розгляд Верховної Ради пропозиції змін до Держбюджету щодо поетапного підвищення розміру мінімальної заробітної плати з 1 липня, 1 жовтня та 1 грудня 2015 року з урахуванням індексу споживчих цін за 2014 та 2015 роки.

«Замороження мінімальної заробітної плати в розмірі 1218 грн. (на рівні грудня 2013 року), девальвація гривні, підвищення у кілька разів(!) тарифів на газ та електроенергію, зростання цін на товари та послуги призвело до катастрофічного падіння рівня життя українців. Така політика, на мою думку, є порушенням Конституції України, зокрема права на достатній життєвій рівень. Саме тому я подав законопроект щодо поетапного підвищення розміру заробітної плати», – зазначив Станіслав Березкін.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар