Про що звітував кіровоградцям секретар міської ради

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Сьогодні секретар міськради Іван Марковський прозвітував перед кіровоградцями про роботу виконавчих органів міської ради за період з квітня по грудень 2014 року та основні напрямки соціально – економічного розвитку у 2015 році.

Так, за словами Марковського, вперше за останні роки міський бюджет отримав понад 50 млн. грн. надходжень у вигляді податку на землю та понад 3 млн. грн. – за оренду комунального майна. Досі ці цифри нібито були значно меншими (на скільки саме – не зазначив).

З іншого боку, у 2014 році було відмічено зменшення надходжень від продажу майна і земельних ділянок. Але, на думку Івана Марковського, це не негативний, а позитивний момент. «Якщо воно не було продано минулого року, то його можна продати цього року і це будуть додаткові надходження в наш кризовий період», – висловив власні міркування секретар міськради.

Щодо видатків, які було здійснено з міського бюджету у 2014 році, тут Марковський озвучив наступні цифри: 289 млн. грн. – на фінансування галузі освіти, 151 млн. грн. – на охорону здоров’я, 24 млн. грн. – на розвиток сфери культури, 500 млн. грн. – на закупівлю медикаментів, здійснення безоплатного харчування в закладах соціальної сфери і зарплату бюджетників, ще 17 млн. грн. виділено на здійснення заходів соціального захисту населення.

Разом з цим Марковський повідомив, що за рахунок всіх джерел фінансування минулого року було здійснено капітальні ремонти з десятка вулиць, внутрішніх дворів і прибудинкових територій, 41 закладу освіти, 15 закладів охорони здоров’я, 226 об’єктів комунальної власності, а ще встановлено світлофори.

Секретар відзвітував, що 4 млн. грн. було витрачено на придбання сучасного лікувально-діагностичного обладнання для мед закладів Кіровограда, 95 млн. грн. – на потреби районних в місті рад для проведення соціальних заходів, 162 тис. – на проведення заходів мобілізації (зокрема, придбання бронежилетів та спец обладнання для військових), 1,4 млн. грн. – на програму соцзахисту учасників АТО.

Також Марковський повідомив, що минулого року Кіровограду нарешті вдалося погасити середньострокові казначейські позики на загальну суму 11,7 млн. грн., які тяжіли за містом ще з 2011 року.

Щодо планів на 2015 рік, то тут секретар міськради перш за все відмітив, що буде продовжуватися системне облагородження міста та підтримка воїнів АТО. Зокрема, 56,1 млн. грн. з цьогорічного бюджету виділено на здійснення ремонту лікарень і вулиць, будівництво пішохідного мосту і підготовку документації на спорудження ще одного автомобільного місту через Інгул. Ще 500 тис. грн. закладено на облаштування Алеї Слави на Рівнянському кладовищі, де поховані захисники Донбасу і суверенної України.

Окрім цього секретар міськради розповів, що нині в Кіровограді спостерігається недостатнє фінансування освітньої і медичної субвенції. Однією з причин нестачі коштів є передача на баланс міського бюджету СМЧ № 19 (лікарня шахтарів). «Цього року нам передали… скажемо прямо – нав’язали лікарню, яка обслуговує рудоуправління, і дали на її утримання 2,6 млн. у той час, як минулого року витрати на її обслуговування були більше 10 млн. грн., – зазначив Марковський. – Ми мало покладаємось і на Верховну Раду, і на Кабмін, бо всі ми бачимо, що у нас сьогодні відбувається і як питання вирішуються, і тому будемо вирішувати всі питання на місці», – підсумував він.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар