Робочі будні новоукраїнських волонтерів (ФОТО)

У 10-их числах березня новоукраїнські волонтери вчергове відправляються в зону АТО – везуть своїм землякам найнеобхідніше і трішечки тепла з рідного дому. Вже складено волонтерський маршрут. Цього разу треба об’їхати 12 військових пунктів і кожному з бійців віддати в руки саме те, що він просив. Бо працюють волонтери адресно, враховуючи побажання кожного з сотні жителів новоукраїнського району, які захищають цілісність України.

Але перед тим, як завантажити 2 машини продуктами та речами, волонтери не один тиждень наполегливо працюють, щоб підтримувати наших військових на сході України. Де вони черпають сили та терпіння для нелегкої волонтерської роботи? За словами Михайла Нікуліна, одного з волонтерів, їхня сила у єдності. Щопонеділка о 16.00 волонтери та представники влади збираються, щоб обговорити тижневі досягнення та плани на майбутнє. На засіданнях можна побачити і мера Новоукраїнки Олександра Корінного, і голову Новоукраїнської райради Валерія Савенка, і заступника голови Новоукраїнської РДА Віктора Куртичана, і директора місцевого соцзахисту Тетяну Олефіренко. Про волонтерів можна й не говорити – вони залізно приходять на кожне засідання. Мало того, щоп’ятниці після роботи організовують суто волонтерські зібрання, на яких обговорюють робочі моменти, підраховують зібране за тиждень, дивляться чого не вистачає.

«Без допомоги місцевої влади, жителів та фермерів району – ми не  справилися б зі своєю ношею. Крім того нам допомагають волонтери Вільшанки, Добровеличківки, Кіровограда, – говорить Михайло Нікулін. – А так, люди приносять продукти на волонтерську базу. Коли треба щось серйозніше, наприклад, тепловізор, прилади нічного бачення чи оптова купівля радіостанції – тут вже без допомоги фермерів не обійтись. Рада сільгоспвиробників Новоукраїнського району, створила спеціальний рахунок допомоги військовим, в який щомісяця перераховує кошти. Допомагають коштами та продуктами також і державні установи – школи, училища, лікарні».

Така ідилічна злагодженість між підприємцями, жителями району, волонтерами та владою триває фактично з першого дня антитерористичної організації – без вказівок «згори» та показових зібрань. Правда, за словами Михайла Нікуліна, війна морально і фінансово дуже виснажила район. Тому нещодавно волонтери поставили благодійний намет в центрі міста, щоб люди не забували допомагати своїм захисникам. Там можна придбати й календар «Заквітчана пісня», кошти з реалізації якого підуть на потребу родин військовослужбовців.  Намет працює щоденно з 8.00 до 17.00.

Військових з Новоукраїнщини не залишає без підтримки і народний депутат України – Станіслав Березкін. Так, нещодавно у відповідь на прохання  Олександра Корінного благодійний фонд Станіслава Березкіна «Добротвір» передав новоукраїнським волонтерам 100 л олії. Також волонтери долучилися до кампанії Станіслава Березкіна по інформуванню громадськості у неспокійні часи. У школи Новоукраїнського району передали інформаційні матеріали «Практичні поради мамам і татам Кіровоградщини: Як подбати про безпеку дітей у тривожний час».

Небайдужі жителі області також можуть допомогти новоукраїнцям. Номер волонтерського рахунку: 4790 7000 0101 5222. З Михайлом Нікуліним можна зв’язатись по телефону: (095) 559-35-42. Волонтери будуть раді  будь-якій допомозі.

Настя Лісовська, Перша електронна газета

Поширити:

Залишити коментар:

коментар