Запаси круп і борошна на Кіровоградщині вдвічі перевищують потребу

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

На Кіровоградщині запаси зерна для забезпечення оптової торгівлі борошном, виготовлення макаронів і круп вдвічі перевищують потреби ринку цього маркетингового року. 

Про це повідомив начальник департаменту агропромислового розвитку Кіровоградської ОДА Сергій Коренюк.

Також, за його словами, товаровиробники Кіровоградщини загалом задекларували в півтора рази більше цукру, ніж мешканцям області потрібно на один рік. Тож, підсумував Коренюк, продуктовий ажіотаж минулого тижня був надуманим.

У той же час директор департаменту економічного розвитку і торгівлі Ніна Рахуба повідомила, що днями на хлібопекарські підприємства Кіровоградщини надійшло 1800 тонн борошна за зниженою ціною. Це, за її словами, дає змогу стабілізувати ціни на соціально значущі види хліба. «Проте не варто забувати про націнки, які роблять у торгових мережах, – зазначила Ніна Рахуба. – Необхідно провести роз’яснювальну роботу з виробниками й реалізаторами, нагадати їм, що націнка на хліб не може перевищувати 10%, а на всі інші продовольчі товари – до 15%».

Щодо цукру Ніна Рахуба повідомила, що Олександрійський цукровий завод вже передав до кіровоградських торгових мереж 20 тонн продукту за собівартістю. Завдяки цьому ціну було зниженоз 22 грн. до 15 грн. за кг.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар