Мешканці Завадівки погрожують перекрити дорогу

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Мешканці мікрорайону Завадівка погрожують перекрити дорогу, якщо керівництво «Інгульської» шахти не зробить водопостачання безкоштовним або поверне воду у їхні колодязі.

Про це повідомив представник мешканців Завадівки сьогодні, 2 березня, під час засідання виконкому Кіровоградської міської ради.

Він розповів, що Завадівка розташована над урановим родовищем. У 79 році шахта порушила водопостачання з водних артерій, в результаті чого у 32-х колодязях зникла вода. Водогін, який провела шахта, покриває потреби лише 30% населення мікрорайону. Тому люди намагалися вирішити цю проблему самотужки і розширювали мережу за власний кошт.

Та проблеми з водопостачанням від шахти не зникли, запевняє завадівець, бо шахта почала вимикати воду і встановила графік постачання. Внаслідок цього з’явилася корозія і водогін став аварійним.

Разом з цим, керівництво шахти самовільно підвищило тариф для населення до 10,51 грн. за кубометр. 17 лютого 2015 після втручання секретаря міськради Івана Марковського шахта зменшила ціну до 5,5 грн. А 27 лютого мешканці мікрорайону отримали лист від в.о. директора «Інгульської» шахти з повідомленням про відключення від водопостачання.

Люди погрожують мітингом і перекриттям траси.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар