Кіровоградські гангстери попалися на гарячому в сусідній області

Кіровоградські оперативники встановили особи трьох зловмисників, які скоїли розбійний напад та ледь не вбили підприємця з іншої області.

Троє підозрюваних розробили план, за яким збиралися надурити 43-річного потерпілого, але згодом, коли все пішло не так, як планувалося, жорстоко побили чоловіка, відібрали гроші та цінні речі. Після цього викинули у лісосмузі, розраховуючи на те, що йому не вдасться лишитися живим. Затримати нападників правоохоронцям вдалося за три дні на території Дніпропетровщини. За ці дії їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років.

 Історія, яка мало не коштувала підприємцю життя, розпочалася на початку лютого. Житель Донецької області вирішив провести оборудку з продажу деревини, тож розмістив відповідне оголошення в Інтернет мережі і став чекати. Клієнти знайшлися досить швидко. Незнайомі люди, що представилися керівниками фірми, яка скуповує сировину, почали листування з потерпілим електронною поштою. Аби у чоловіка не виникло сумніву щодо порядності покупців, зловмисники наперед виготовили підробні дозвільні документи на неіснуючу фірму і навіть печатку. Побачивши, що все начебто йде за планом, чоловік погодився зустрітися для того, аби обміняти товар на гроші.

Не сумніваючись в успіху оборудки, аферисти вирішили реалізувати задумане на нейтральній території, тож за день до пригоди прибули до Кіровограда й винайняли квартиру.

Зустріч підприємця з нападниками відбулася за містом. Після цього, чоловіки попрямували до помешкання, аби владнати всі деталі, однак ледве переступивши поріг підприємець отримав низку ударів. Тяжкі травми голови, численні переломи кінцівок надовго вивели потерпілого з свідомості. Поки той лежав зв’язаним на підлозі, його кривдники, заволодівши автомобілем, вирушили на зустріч з водієм вантажівки, який і мав доправити «замовлений» ними для закупівлі товар, повідомляє прес-служба СЗГ УМВС України в Кіровоградській області.

Однак, не отримавши за попередньою домовленістю дзвінка від підприємця, водій транспортного засобу запідозрив неладне, тож на зустріч з невідомим просто не прибув. Почекавши кілька годин, усі троє знову повернулися до квартири, де знаходилася жертва, зав’язали закривавлене тіло чоловіка в рушник та ковдру та вивезли в багажнику його легкового автомобіля за місто, де й покинули у лісосмузі.

Забравши значну суму готівки, ноутбук та телефон підприємця нападники якнайшвидше полишили його транспортний засіб та виїхали у невідомому напрямку.

У цей час потерпілий прийшов до тями та, докладаючи останніх сил, дістався до міста. Там чоловік зайшов до найближчого магазину, де й попросив про допомогу.

На місце пригоди негайно прибули працівники міліції та лікарі. Завдяки наданій медичній допомозі, йому пощастило лишитися живим. Крім того, підприємець зміг згадати деякі деталі, що й дозволили оперативникам досить швидко вийти на слід підозрюваних.

Працівники міліції затримали нападників на території Дніпропетровської області. Незважаючи на їх молодий вік – 20 та 23 роки, двоє з них вже мають судимість за крадіжки.

– За даними фактами розпочато кримінальні провадження за частиною 4 статті 187 Кримінального кодексу України «Розбій», – розповідає заступник начальника УМВС України в Кіровоградській області Юрій Крошко. – За ці дії зловмисникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі від 8 до 15 років із конфіскацією майна.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Поширити:

Залишити коментар:

коментар