Вибухова знахідка у Знам’янському районі

25 лютого поблизу с.Новороманівка Знам’янського району було виявлено застарілі вибухонебезпечні предмети. Зателефонував до Служби порятунку учень дев’ятого класу місцевої школи та повідомив, що боєприпаси знаходяться у лісосмузі.

На місце події прибули рятувальникі та міліція, до робіт залучили групу піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спецпризначення У ДСНС в області. Сапери обстежили прилеглу територію та виявили загалом 10 боєприпасів, що належать до періоду Другої Світової війни, серед них було 9 артснарядів різного калібру та граната Ф-1. Вибухонебезпечні предмети знешкодили цього ж дня на спеціальному майданчику, повідомляє прес-служба У ДСНС в області.

Варто нагадати, що з настанням весни ймовірність виявлення небезпечних знахідок зростатиме. Нерідко знаходять боєприпаси на присадибних ділянках, полях, пасовищах, у лісосмугах. Знайшовши такий предмет, не панікуйте, позначте місце знахідки та повідомте до сільради та за номером «101». Пам’ятайте, що з часом та під впливом атмосферних явищ боєприпаси стають ще більш небезпечними, тож в жодному разі не намагайтесь їх переносити та порушувати цілісність!

Поширити:

Залишити коментар:

коментар