Для героїв з Олександрійщини землі вистачить?

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Чиновники запевняли: усіх військових, хто бере участь в боях на сході України, забезпечимо земельними ділянками. Безкоштовно. Понад п’ятдесят таких заяв на загальну площу в 102 га ріллі на Олександрійщині уже подано. Але станом на сьогодні дозвіл на отримання землі мають лише 11 олександрійців – учасників АТО. 

Накази на розробку проектів землеустрою їм вже видані Головним управлінням Держземагенства в області. Інші заявки поки що на розгляді. Та фактично право власності на землю жоден з військових ще не оформив. Заступник начальника управління Держземагентства в Олександрійському районі Олена Локтіонова інформує, що учасник АТО має право на ділянку площею 0,10 га для зведення будинку у місті, 0,15 га – у селищах або 0,25 га – у селах. Як варіант, можна попросити 0,12 га для ведення садівництва, а от для ведення особистого селянського господарства землі виділяють найбільше — до двох гектарів.

«Переважна більшість військових просять безкоштовно виділити земельну ділянку саме для ведення особистого господарства. Як правило, це ділянки загальною площею у 2 га. 16 таких заявок погоджено на території Червонокам’янської сільради, 11 – у Новій Празі, 8 – у Комінтерні, по 3 – у Головківці та Попельнастому, по одній та по дві ще в шістьох сільрадах. Кількість учасників АТО, які бажають отримати земельну ділянку, постійно збільшується.

Щоб не виникало проблем із її виділенням, сільські та селищні голови разом із землевпорядниками проводять інвентаризацію всіх земель та уточнення документації і, таким чином, визначаються з переліком вільних ділянок. Інформацію про такі ми обов’язково оприлюднемо у пресі», – зазначила О. Локтіонова.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар