Кіровоградських школярів навчають цивільному захисту

Працівники Управління ДСНС спільно з фахівцями навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності продовжують навчати населення основам цивільного захисту.

З цією метою в усіх навчальних закладах області проводяться семінари, під час яких учнів та вчителів навчають діям у різних екстремальних умовах та надзвичайних ситуаціях. Наприклад, які бувають сигнали оповіщення та як діяти після їх отримання, які існують захисні споруди, як поводитись під час евакуації, які найнеобхідніші речі повинні бути у «тривожній» валізі, як захистити себе та своїх близьких під час різного роду техногенних катастроф або соціальних конфліктів. Доповнює заняття й фільм «Варто знати кожному», створений саме з навчальною метою. В ньому даються поради, як поводитись у випадку терористичного акту, стрілянини, захоплення заручників.

20 лютого навчальні семінари відбулись у двох міських школах обласного центру – №17 та №32. Крім загальних знань з цивільного захисту, присутнім на семінарах також розповіли про сучасні вибухові пристрої, які викоистовуються під час терористичних актів, про правила поведінки під час виявлення підозрілого предмету або боєприпасу часів війни, і навіть продемонстрували зразки деяких з них.

Під час спілкування з учнями 17-ї школи, з’ясувалось, що вони часто бувають на станції швидкої дпомоги, де на спеціальному обладнанні під опікою досвідчених фахівців навчаються надавати першу долікарську допомогу при різних травмах та ушкодженнях і вже досить непогано володіють основними прийомами. Тож медсестрі медико-санітарної частини У ДСНС в області, яка також бере участь у семінарах, залишилось лише пересвідчитись у міцності таких знань. Зате в решті шкіл учні із задоволенням навчались самодопомоги й допомоги постраждалому.

А для вихованців дитячого будинку «Барвінок» 21 лютого рятувальники провели акцію «Потурбуйся про свою безпеку!», під час якої також навчили дітей діям під час надзвичайних подій. Конкурси «Боївка», «Протигаз» дозволили учасникам побувати у ролі рятувальника, поміряти робочий одяг працівників служби порятунку, ігри на увагу допомогли змоделювати такі серйозні ситуації, як стрілянина чи виявлення підозрілого предмета, та поведінку в них.

23 лютого учасниками навчального семінару стали учні 5-ї міської гімназії. Вони переглянули фільм «Варто знати кожному», а також взяли участь у відпрацюванні евакуації з будівлі школи, повыдомили Першій електронній у прес-службі У ДСНС в області.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар