Кіровоградські лікарі “атакували” облдержадміністрацію (ФОТО)

Сьогодні, 23 лютого, біля стін Кіровоградської ОДА мітингували працівники та пацієнти ДЗ «СМСЧ 19 МОЗУ», яка в народі більше відома як Смолінська шахтарська лікарня. Причина мітингу – 2-місячне нефінансування закладу.

«1 січня 2015 року медчастину передали на баланс місцевій влади. Минуло 2  місяці, а ми повністю не фінансуємося. У результаті чиновницьких ігор, ми знаходимося у підвищеному стані – колектив не отримує зарплату,  немає можливості закупити ліків, платити за комунальні послуги. Розумію, зараз вся Україна живе в надскладній фінансовій ситуації, але є державна субвенція. Питання в іншому – чому вона до нас не доходить?», – розповів громадськості Олександр Чернишенко.

Не зважаючи на те, що 2 місяці «шахтарська лікарня» не фінансувалася, управління медзакладу зробило все можливе, щоб уникнути боргів за комунальні послуги – використовували кошти з фонду лікарні.

Сергій Коваленко, перший заступник голови Кіровоградської ОДА пообіцяв, що в найближчі 2-3 дні працівники медчастини отримають зарплату.

Нагадаємо, минулого року фінансування Смолінської медико-санітарної частини обійшлося держбюджету в 14 млн грн. Нині передбачено 3,5 мільйона гривень. Де будуть шукати іншу частину коштів – наразі невідомо.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар