У Кіровограді зазвучали «Барви лютого» (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Учора поети і барди Кіровоградщини зібралися в обласному художньому музеї на вечір авторської пісні, який організували музейники та члени клубу «Байгород» у рамках проекту «Музична вітальня». 

Як розповіли Першій електронній байгородці, творчі посиденьки у такому форматі проводяться вже втретє, змінюється лише тематика. Цього разу організаторам захотілося внести чогось свіжого у важкий подих зими, тож вони запропонували митцям пофантазувати на тему «Барви лютого або напередодні весни».

Письменники й музиканти, як от Володимир Яремчук, Олександр Косенко, Сергій Іванітін, не тільки порадували гостей своїми вже впізнаваними віршами й піснями, а й презентували нові твори. Протягом вечора звучали ліричні й патріотичні композиції Антоніни Царук, Віктора Бронюка, Сергія Осадчого. «Барви лютого» митці сприйняли і передали глядачу крізь призму революційних подій на Майдані, боротьби українців за свободу і самовизначення, героїзм і жертовність зовсім молодих юнаків і зрілих мужів.

Порадували байгородці і приємними сюрпризами – гостям цього вечора пощастило послухати кілька ліричних пісень польською та болгарською мовами у виконанні Сергія Іванітіна та дизайнера сценічного костюму Земфіра (вона, до речі, завітала на творчу зустріч у яскравому національному вбранні).

Не обійшлося і без державного гімну, яким організатори, учасники і гості «Музичної вітальні» завершили свої творчі посиденьки. Як пообіцяв усім присутнім голова клубу авторської пісні та поезії «Байгород» Віктор Холявко, це була далеко не остання зустріч бай городців, тож незабаром кіровоградцям варто чекати на новий музичний вечір.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар