У Кіровограді колишні військові отримали україно-норвезькі дипломи

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

16 лютого у Кіровоградській льотній академії Національного авіаційного університету відбулася програма, присвячена україно-норвезькому партнерству.

Про це повідомляє сайт Міністерства освіти і науки України.

Першою частиною урочистої програми стало відкриття нещодавно створеного Клубу україно-норвезької співпраці. Червону стрічку перерізали президент Міжнародного фонду соціальної адаптації Рубцов В. С., голова Кіровоградської обласної ради Чорноіваненко О. А., заступник голови Кіровоградської обласної державної адміністрації Коваленко С. П. та начальник Кіровоградської льотної академії НАУ Неділько С. М.

Усі учасники та гості заходу, опинившись у Клубі, ознайомилися із його облаштуванням – стендами про україно-норвезькі стосунки (автор Романько І. І. к.і.н., доцент кафедри соціально-гуманітарних наук,  керівник студії історичної реконструкції, національного ландшафтного дизайну і туризму) та про історію партнерства КЛА НАУ з Міжнародним фондом соціальної адаптації та норвезькім університетом Нурланда.

Офіційним приводом зібрання стала церемонія вручення документів про завершення навчання першій в Кіровограді групі учасників проекту «Професійна перепідготовка звільнених військовослужбовців Збройних сил України та інших силових структур, членів їх сімей». Свідоцтва про освіту Кіровоградської льотної академії НАУ,  сертифікати  Міністерства соціальної політики України та Університету Нурланда отримали колишні військові, навчання яких фінансувало міністерство закордонних справ Королівства Норвегії за сприянням українських громадських організацій МФАСА та «ЄвроАзія».

Крім безпосередніх «винуватців свята» – випускників курсів разом з членами їх родин, учасниками заходу стали й керівники зазначених вище фондів Рубцов С. В. та Іващенко О. Ю.; начальник відділу соціальної та професійної адаптації колишніх військовослужбовців Міністерства соціальної політики України Венгер Б. Б.; Голова Кіровоградського обласного регіонального відділення Спілки підприємців малих, середніх та приватизованих підприємств, Голова громадського об’єднання «Духовний центр Кіровоградщини», д.п.н., професор Барно О. М. та викладачі факультету менеджменту КЛА НАУ на чолі з деканом факультету к.т.н., доцентом Залевським Анатолієм Васильовичем, які безпосередньо здійснювали навчання слухачів обраній ними цивільній спеціальності «менеджмент підприємницької діяльності».

Почесними гостями урочистостей стали також директор компанії «Онікс» Дурач Д. Й., директор комунального закладу «Кіровоградський обласний центр туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді» Лисота А.А., начальник відділу освіти Кіровоградської районної державної адміністрації Крамаренко С.В., члени Ради Старшин КЛА НАУ та інші запрошені.

Традиційно, одразу після вручення документів пролунали слова поздоровлення на адресу тих, хто разом з отриманими знаннями досяг нового рівня можливостей завдяки турботі та праці багатьох задіяних установ та небайдужих особистостей. У відповідь організатори та виконавці програми перенавчання отримали щиру подяку «новоспечених підприємців», більшість з яких ще не зняла військові погони. У більшості виступах також акцентувалась увага на важливості зміцнення україно-норвезького співробітництва, активізації діалогу громадян цих країн, необхідності посилення євроінтеграційних процесів у нашій державі. Діяльність Кіровоградської льотної академії НАУ у цьому напрямку одностайно визнали зразковою.

Заключною частиною програми стало публічне вручення президентові фонду МФСА  Рубцову В. С. проектів популяризації Норвегії в Україні, розроблених курсантами КЛА НАУ в рамках конкурсу «Норвегія для українців». За умовами конкурсу, колегія університету Нурланда має обрати проект-переможець, а його авторів запросити відвідати г. Будё, університет та музей авіації, розташовані у цьому заполярному норвезькому місті.

За інформацією КЛА НАУ

Поширити:

Залишити коментар:

коментар