Чорно-біло-яскрава хроніка подій Революції Гідності (ФОТО)

Сьогодні, 20 січня, Україна у скорботі – відзначає  День пам’яті Небесної Сотні. Художньо-меморіальний музей імені О. Осмьоркіна теж долучився до святкування річниці трагічних подій, відкривши фотовиставку «Революція Гідності. Хроніка подій».

30 світлин, 5 кіровоградських фотографів, буремні сторінки недавнього минулого. На виставці представлені кадри протистояння як у кіровоградській, так і столичній площині. Тут можна побачити і величного Кірова на постаменті, і перші зібрання кіровоградського Євромайдану, і похорон Віктора Чміленка, і протести проти путінської агресії, і кадри з київського Майдану. Всього потрохи, але достатньо, щоб замислитись, згадати і задати собі питання, кожен різне. Моє, наприклад: «Що я можу зробити, щоб все це не було марно?».

Ігор Демчук, Олександр Коломінов, Олег Шрамко, Юрій Лебедєв, Олександр Шулешко показали одну й ту ж революцію, але з різних точок зору. Деякі фото підкорювали наповненістю змісту, а деякі – просто зачіпали за живе грою кольорів. Маю на увазі чорно-білі роботи Олександра Коломінова. Наче й сюжет простий, але кольоровий національний елемент сприймається надзвичайно емоційно.

Виставка «Революція Гідності. Хроніка подій» – це не просто 30 фотографій у рамках. Це хроніка емоцій і відчуттів, які ми маємо у собі культивувати, щоб не забути й крихти того, що подарували нам події 2013-2014 років.

Триватиме фотовиставка у музеї О. Осмьоркіна до 30 лютого 2015 року.

Тетяна Колісник, Перша електронна газета.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар