Власна справа – фінансова стабільність та альтернатива безробіттю

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Підтримка службою зайнятості підприємницької ініціативи серед безробітних громадян дає їм змогу налагодити власну справу, а за сприятливих умов – залучити до роботи земляків

Так, Гайворонський районний центр зайнятості сприяє шукачам роботи в плані організації ними власного бізнесу. Результативним прикладом такої співпраці є життєва історія Григорія Юрійовича, який залишившись без роботи дев’ять років тому, звернувся до районного центру зайнятості по допомогу в працевлаштуванні. Підходящої роботи для нього, на той час, не було, тоді чоловік, за сприяння центру зайнятості, вирішив розпочати підприємницьку діяльність з виробництва дерев’яних будівельних конструкцій та виготовленням меблів.

На кошти одноразової допомоги по безробіттю та власних заощаджень він переобладнав приміщення колишнього гуртожитку під майстерню, придбав необхідне обладнання, матеріали, фурнітуру та взявся напрацьовувати клієнтську базу.

У процесі реалізації своєї бізнес-ідеї Григорій Юрійович значну увагу приділяв якості власного виробництва. Вироби, які потрапляють до замовника, відзначаються надійністю й естетичністю. Крім цього, на всю свою продукцію майстер надає певний термін гарантії. При роботі з клієнтами Григорій Юрійович використовує індивідуальний підхід, виконує нестандартні замовлення, а також надає комплекс сервісних послуг

Все це дало можливість підприємцю розширити коло клієнтів не лише в м. Гайворон, а й за його межами, тому виникла потреба у створенні нових робочих місць на його виробництві. Так, за направленням центру зайнятості, він працевлаштував трьох безробітних за спеціальностями столяр, маляр та шліфувальник по дереву.

За створені нові робочі місця Григорій Юрійович отримав компенсацію фактичних витрат на сплату єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за працевлаштування осіб, яким надано статус безробітних.

Зі слів підприємця, він має все про що мріяв: улюблену справу, стабільний заробіток, вдячність клієнтів, а ще й надійного соціального партнера – районний центр зайнятості, адже взаємодія між ними є вигідною та результативною для обох сторін.

Л. Рейниш, заступник начальника відділу надання соціальних послуг Гайворонського районного центру зайнятості.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар