Олександрійські школярі готують вітаміни для фронту

Соціальна акція під назвою «Вітаміни солдату» цими днями стартувала в школах Олександрійського району. На прохання волонтерів педагоги та учні згодилися підтримати наших військових у складних умовах воєнних дій, додавши до солдатської каші те, чого зазвичай недостатньо на польовій кухні. Аби тримати імунітет бійців “у бойовій готовності” діти вирощують зелену цибулю в стаканчиках на підвіконні.

– У Червонокам’янській школі цим займається кожен клас, загалом 210 учнів, – каже Інна Коваленко, заступник директора з виховної роботи. – Хронічний стрес (втома, недосипання, холод, порушення режиму харчування, куріння) руйнує клітини організму, а щоб підвищити імунітет та поліпшити здоров’я передаватимемо хлопцям на фронт вітаміни А і В, окрім того, по можливості, формуємо пакунки з домашнім варенням, солодощами та сухофруктами. Мета акції – зібрати якомога більше вітамінів для бійців, що знаходяться в АТО.

Оскільки акція оголошена у всіх школах району, не виключено, що постачання вітамінної продукції на фронт набуде масового характеру.

Окрім того, підтримавши ініціативи волонтерів, учні Червонокам’янської та Куколівської шкіл активно долучилися до виготовляють маскувальних сіток. 7 штук вже передали в зону бойових дій. Основний об’єм робіт з плетіння сіток діти виконують у позаурочний час, а вдома разом з батьками заготовляють тканину на стрічки.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар