Протягом січня Кіровоградщина сплатила 182,5 млн грн податків

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Про стан наповнення бюджетів у січні поточного року в рамках впровадження нововведень Податкового кодексу під час щотижневої апаратної наради в облдержадміністрації поінформувала начальник Головного управління ДФС у Кіровоградській області Надія Воленшчак.

Зокрема очільницею обласного апарату відзначено, що завдяки вжитому територіальними органами Державної фіскальної служби у Кіровоградській області комплексу організаційних та практичних заходів для реалізації поставлених завдань по наповненню бюджетів, протягом січня поточного року забезпечено надходження до зведеного бюджету в сумі 182,5 млн.грн.

Надходження до загального фонду Державного бюджету на 1,1 млн.грн. перевищили податкові надходження січня минулого року.

Cередньомісячні надходження минулого року до Державного бюджету по військовому збору перевищено на 1,0 млн.грн., що свідчить про підвищення податкової культури платників Кіровоградської області і свідоме ставлення їх до сплати цього стратегічного платежу.

З прийняттям змін до Податкового кодексу до Державного бюджету з 1 січня поточного року підлягає зарахуванню 25% сплачених сум з податку з доходів фізичних осіб. Після зарахування цього податку відповідно до норм Податкового кодексу надходження до Державного бюджету січня місяця збільшаться на 22,2 млн.грн.

„Від нововведень Податкового кодексу в послідуючих місяцях поточного року в Державний бюджет додатково буде зараховуватися 25% надходжень рентних платежів у вигляді плати за користування надрами, при цьому надходження від екологічного податку до Державного бюджету зменшаться на 45% та будуть перераховуватися до місцевих бюджетів,” – зазначила у своїй доповіді Надія Воленшчак.

У січні місяці платниками області забезпечено сплату єдиного соціального внеску у сумі 218,2 млн.грн., що на 1,0 млн.грн. більше ніж у аналогічному періоді минулого року.

При тому, що наповнення місцевих бюджетів проходило без врахування нововведень до Податкового кодексу по запровадженню місцевих податків і зборів, місцеві скарбниці області у звітному місяці наповнилися в сумі 122,3 млн.грн., додатково в порівнянні з січнем минулого року надійшло 8,1 млн.грн.

На сьогодні, робота органів ДФС зосереджена на впроваджені в дію нововведень до Податкового кодексу, зокрема щодо адміністрування місцевих податків і зборів.

Актуальною була необхідність прийняття у січні місяці органами місцевого самоврядування на своїх територіях рішень щодо запровадження місцевих податків та зборів, передбачених Податковим кодексом.

Моніторинг ситуації в даному напрямку дає право стверджувати, що не всі території скористалися рекомендаціями відповідно до Прикінцевих положень Податкового кодексу щодо перегляду рішення, а також прийняття та оприлюднення рішення щодо встановлення у 2015 році податку на майно для об’єктів нежитлової нерухомості на своїх територіях.

„Проведеним аналізом прийнятих рішень або проектів рішень встановлено, що переважною більшістю сільських та міських Рад прийняті мінімальні ставки на всі об’єкти рухомого і нерухомого майна, відмінного від земельної ділянки (0,1%), при максимальній ставці на об’єкти житлової нерухомості – 2 % та для об’єктів нежитлової нерухомості – 1 %” – додала на завершення виступу Надія Воленшчак.

Прес-служба ГУ ДФС у Кіровоградській області

Поширити:

Залишити коментар:

коментар