Як і чому ростуть ціни на Кіровоградщині?

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Індекс споживчих цін в області у січні 2015р. порівняно з груднем 2014р. становив 103% (по Україні – 103,1%).

На споживчому ринку в січні 2015р. ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 4,4%. Найбільше (на 21–10,8%) подорожчали овочі, рис, фрукти. На 7,5–0,9% зросли ціни на рибу та продукти з риби, продукти переробки зернових, олію соняшникову, безалкогольні напої, макаронні вироби, яйця, кондитерські вироби з цукру, інші продукти харчування, шоколад, кондитерські вироби з борошна, хліб, сметану, м’ясо та м’ясопродукти, мед, цукор, кисломолочну продукцію, маргарин, сири.

Алкогольні напої, тютюнові вироби подорожчали на 3,8% у т.ч. тютюнові вироби – на 4,9%, алкогольні напої – на 1,5%.

Предмети домашнього вжитку, побутова техніка та поточне утримання житла стали дорожчими на 2,6%, зокрема домашній текстиль – на 5,6%, покриття для підлоги – на 5,5%, меблі та побутова техніка – на 2,8%.

У сфері охорони здоров’я ціни зросли на 5,1%, за рахунок подорожчання послуг лікарень – на 9,4%, амбулаторних послуг – на 5,4% та фармацевтичної продукції – на 3,2%.

Підвищення цін на транспорт у цілому на 1,2% пов’язано з подорожчанням автомобілів на 15,1%, зростанням вартості перевезень залізничним та автодорожнім транспортом на 2,7% та 1,4% відповідно. Разом з цим знизились ціни на паливо та мастила на 0,9%.

Подорожчання послуг освіти на 4,5% головним чином спричинено зростанням плати за утримання дітей у дошкільних закладах на 13,3%.

Головне управління статистики у Кіровоградській області

Поширити:

Залишити коментар:

коментар