В Україні замість районів з’являться общини

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

В рамках адміністративно-територіальної реформи в Україні планується замість 468 районів створити 750 територіальних громад, повідомив віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко.

Про це повідомляє сайт delo.ua

“У нас зараз є 468 районів. Є пропозиція, щоб зробити 750 громад, які будуть більш доступні для надання адміністративних послуг”, – заявив Зубко журналістам у п’ятницю на засідання міських голів міст районного значення.

Він зазначив, що питання децентралізації необхідно розглядати саме на рівні обласних рад, щоб визначитися, яким чином сформувати громади, які мали б можливості для подальшого розвитку. За словами віце-прем’єра, з цією метою Кабмін має намір відкрити в кожному облцентрі офіси уповноважених представників уряду, завданням яких буде виробити алгоритм створення укрупнення громад.

“Плани дуже амбітні. Нам необхідно найближчим часом провести обговорення в обласних центрах, відкрити офіси уповноважених представник уряду, щоб ми могли направити консультантів від Європейського союзу, щоб на базі цих офісів могли створюватися агентства, які могли б проводити консультації з громадами, вивчити їх стан “, – сказав Зубко.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар