Верховна Рада розігнала дармоїдів з Нацкомісії з моралі

Верховна Рада ліквідувала Національну експертну комісію з питань захисту суспільної моралі як неефективний і непотрібний державний орган.

За відповідний законопроект №1647 у вівторок проголосували 245 депутатів при 226 мінімально необхідних. Після цього в парламенті було оголошено перерву на 30 хвилин, повідомляє “Лівий берег”.

Нацкомісія була створена відповідно до закону про захист суспільної моралі від 20 листопада 2003 року і розпочала роботу наприкінці 2004-року. Її функцією була перевірка роботи ЗМІ та організаторів видовищних заходів на наявність сексуального чи еротичного контенту, насильства і жорстокості. Фінансування комісії здійснювалося за рахунок державного бюджету. На забезпечення діяльності Нацкомісії з питань моралі з бюджету витрачалося щорічно більше 4 млн грн.

Основними завданнями Національної експертної комісії було проведення експертизи продукції, видовищних заходів сексуального чи еротичного характеру та продукції, що містить елементи або пропаганду культу насильства, жорстокості, порнографії; аналіз процесів і тенденцій, що відбуваються у сфері захисту суспільної моралі, розробка для органів державної влади та органів місцевого самоврядування рекомендацій з їх правового регулювання; контроль за дотриманням законодавства у сфері захисту суспільної моралі; участь у розробці міжнародних договорів України з питань захисту суспільної моралі. Керівником комісії був Василь Костицький .

Найбільш відомими рішеннями комісії були заборона показу мультсеріалу “Сімпсони”, програми Comedy Club, обмеження показу мультсеріалу South Park і рекомендація заборонити комп’ютерні ігри Mortal Kombat, God of War III і Manhunt II.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар