На Битві музикантів співали білоруською (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Учора, 5 лютого, у Кіровограді відбулась Битва музикантів. Учасники співали різними мовами, виконували авторські пісні та вшановували пам’ять загиблих.

5 лютого у Кіровограді оголошено днем жалоби, оскільки вранці місто попрощалось із двома захисниками, які загинули в зоні АТО. Тому лютневу Битва поетів розпочалась із вшанування пам’яті бійців хвилиною мовчання.

До участі записались всього 6 команд, але це не позначилось на кількості музики: перший тур пройшов у два кола, а у фіналі музиканти співали по дві пісні.

Гурт «Приходьте завтра» виступав не у повному складі, адже Кирило Поліщук є модератором Битви. Проте навіть без одної гітари вони порадували своїх прихильників якісними авторськими піснями. Кілька композицій пролунало на слова учасника гурту Артема Луценка, який відзначився на аналогічній Битві поетів. Проте до фіналу «Приходьте завтра» все ж не пройшли.

Переможці минулої битви, гурт «Ефір», почали свій виступ із пісні репертуару гурту «Скрябін», соліст якого, Андрій Кузьменко, трагічно загинув кілька днів тому. Глядачі підспівували вічну «Спи собі сама», за яку учасники отримали майже максимальний бал і пройшли до фіналу. Проте їх драйвова «Клеопатра» та позитивна пісня з історією «Весна» поступились більш чуттєвим композиціям.

Асорті творчості презентувала артистична Алевтина Сторожевська. Дівчині акомпанував модератор Кирило Поліщук, талант якого цього вечора не оцінювали. Тому Битва музикантів на кілька пісень перетворилась на Битву музикантів-вокалістів. Учасниця спочатку заспівала ліричну композицію білоруською мовою, а потім почала драйвово піднімати зал. У першому турі глядачі-слухачі підспівували Алевтині нерозбірливе «На-на-на», яке вивчили всі разом під час виконання пісні. «Щоб ви не думали, що я оце така стрибаю і все шуточки-шуточки, я і серйозну заспіваю», – сказала Алевтина і виконала романтичне «Лю» гурту «Один в каноє». «А тепер і пострибаємо!», – додала учасниця і провокувала гостей танцю під «Зцапала, злапала» Бумбокса. Проте її танців та акторської гри не достатньо було для перемоги.

Учасник битви Олександр Теплих безпрограшно вийшов би до фіналу, адже виступав відразу у двох колективах одночасно: із Аліною Шевченко та з Євгеном Олійником. Дует із Аліною став більш успішним проектом і саме цей колектив не тільки подолав планку фіналістів, а і здобув перемогу. Лірично-романтичні композиції Аліни та Олександра отримали більше півсотні голосів і з великим відривом обійшли переможців січневої Битви музикантів гурт «Ефір». Пісню на біс переможці виконували разом із своєю групою підтримки та навіть із колегами-конкурентами.

Більше фото у пабліку Першої електронної.

 

Ольга Ткаченко, Перша електронна газета

Фото автора

Поширити:

Залишити коментар:

коментар