В Кіровограді відкрилася виставка двох молодих художниць

4 лютого 2015 року у Малій Галереї Кіровоградського обласного художнього музею – відділі підліткового читання та інформаційно – консультативних послуг користувачам Кіровоградської обласної бібліотеки для дітей імені А. Гайдара відкрито виставку молодих художниць Ірини Бурлаки та Оксани Безверхньої.

Оксана  Безверхня народилася 7 квітня 1994 року в Кіровограді. Закінчила Кіровоградську художню школу ім. О.Осмьоркіна з відзнакою. Створює пейзажі, натюрморти, портрети. Живопис зазвичай виконує акрилом. Дуже часто експериментує з різними матеріалами. Молода художниця окрім малювання займається розписом предметів та стін, вишиванням, плетінням з бісеру та скульптурою. Любить і вивчає природу своєї Кіровоградщини. І не дивлячись на вік, внесла свій вклад в прокладання екологічних стежин кіровоградських заповідних зон. Окрім живопису, молода мисткиня займається і літературною творчістю. Друкується в різних виданнях: «Паросток», «Крилаті скарби Кіровоградщини», «Золоті стежини Кіровоградщини».

Ірина Бурлака також кіровоградка. Народилася 10 лютого 1994 року. Здобула початкову мистецьку освіту у Кіровоградський художній школі ім. О.Осмьоркіна, яку закінчила із відзнакою. Захоплюється живописом і графікою. Як говорить сама Ірина, на творчість її надихають роботи майстрів ХУШ – ХІХ століття, і тому вона намагається осягнути секрети їх техніки. Особливу пристрасть в її душі викликають роботи в стилі старовинної фламандської техніки. Роботи ті живі і прекрасні, і вона вірить в те, що їй вдасться досягнути досконалості. Ірині подобається анімалістична тематика, пейзажі, натюрморти.

Оксана та Ірина активні учасниці Всеукраїнських екологічних конкурсів, благодійних акцій «Ми проти СНІДу». Вони постійно приймають участь у виставках майстрів образотворчого та декоративно – ужиткового мистецтва, які відбуваються в рамках Всеукраїнського свята театрального мистецтва «Вересневі самоцвіти» в Державному музеї – заповіднику Івана Тобілевича «Хутір Надія», заходах щорічної Міжнародної акції «Ніч музеїв». У грудні 2014 року молоді художниці долучилися до проведення в Кіровоградському обласному художньому музеї благодійного аукціону «Ялинка для кіборгів», безкоштовно надавши свої роботи для продажу з аукціону.

В. Ноженко – головний зберігач фондів
Кіровоградського обласного художнього музею

Поширити:

Залишити коментар:

коментар