Прокуратуру Кіровоградщини очолив олександрієць (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

А сьогодні, 4 лютого, особовому складу прокуратури Кіровоградської області представили нового голову – Анатолія Коваленка.

Оголосити наказ Генерального прокурора України приїхав його заступник Олег Бачун.

Олександрієць Анатолій Коваленко став на місце люстрованого Михайла Гаврилюка.

Новопризначений генпрокурор Кіровоградської області зазначив, що пріоритети його роботи будуть простими та корисними для суспільства. Окрім того Анатолій Коваленко наголосив, що буде приймати рішення за участі громади.

Заступник Генерального прокурора України Олег Бачун зауважив, що новопризначений прокурор має достатній досвід, щоб очолювати Кіровоградську область. «Анатолій Коваленко три роки очолював прокуратуру Одещини. А одна ця область часто заміняє кілька інших», – зазначив Олег Бачун.

Для довідки: Анатолій Іванович Коваленко народився в Олександрії, закінчив Одеський університет імені Мечникова. Працював прокурором Петрівського району, в апараті прокуратури Кіровоградської області, з 2000 до 2003 року працював прокурором міста Олександрії, з 2003 по 2009 рік – в Генеральній прокуратурі України, пізніше очолював прокуратуру Одеси.

Діяльність А.І. Коваленка відома олександрійцям тим, що за його керівництва міська прокуратура вела декілька гучних справ за матеріалами, зібраними працівниками Олександрійського відділу по боротьбі з організованою злочинністю. Зокрема щодо тодішнього начальника Олександрійського управління юстиції; щодо організованої злочинної групи з числа працівників міської ради та ощадного банку, які розкрадали бюджетні гроші, що виділялись учасникам ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС для будівництва житла. Також було викрито кримінальну групу з числа контролерів та посадових осіб, що орудувала на комунальному центральному ринку і розкрадала гроші за допомогою так званого «піаніно» – незаконного дублікату касового апарату, запрограмованого під офіційний касовий апарат КП «Олександрійський центральний ринок».

Поширити:

Залишити коментар:

коментар