Відтепер перевіритись на гепатит та онкозахворювання можна у поліклініці №1

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Реформи, переформатування та зміни правил роботи лікарень міста багатьох кіровоградців протягом минулого року ставила у глухий кут. Однак, як виявилось, у цих перестановках є деякі явні позитиви, а саме нове обладнання, що вдалось закупити за кошт державного чи місцевого бюджетів за минулий рік. 

Сьогодні, 3 лютого, нове обладнання офіційно запустили у Поліклінічному відділенні №1. Йдеться про імуноферментний аналізатор, котрий дозволяє проводити лабораторні дослідження крові на наявність маркерів гепатиту «В» та «С», а також виявляти деякі види онкозахворювань.

260 тис. грн. на придбання даного обладнання вдалось вишукати в бюджеті розвитку, тож уже від сьогодні кіровоградці матимуть змогу обстежуватись не лише в приватних закладах, але й у держлікарні, причому за достатньо короткий строк та за ціною витратних матеріалів.

До речі, ціна одного дослідження, за словами головного лікаря поліклінічного відділення Олени Амбарної, на сьогодні складає близько 50 грн., однак вона може варіюватись залежно від виду дослідження та зміни вартості реагентів.

Окрім самого аналізатора лікарі продемонстрували новенькі апарати УЗД та рентгенографи, а також поки не відремонтований, однак вельми необхідний кіровоградкам мамограф. Нагадаємо, подібна апаратура наразі функціонує лише в обласному онкологічному диспансері, тож черги на обстеження просто величезні. Новий мамограф за приблизними підрахунками може коштувати місту близько 600 тис. грн., ремонт наявного – в рази менше.

«Головне, – зазначає начальник управління охорони здоров’я міської ради Оксана Макарук, – знайти можливості фінансування даного дороговартісного ремонту».

Поширити:

Залишити коментар:

коментар