Світловодські працівники ДСНС врятували 15 рибалок (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Не зважаючи на те, що цими вихідними стовпчик термометра тримався на плюсовій позначці, і тривала злива – любителів підлідної риболовлі цей факт аж ніяк не зупиняв. Заради вилову, навіть мізерного, вони ладні вийти і на найтонший лід. Через це лише протягом двох діб 15 рибалок ледь не попрощалися з життям. 

Так 31 січня у Світловодському районі рятувальниками ДСНС врятовано 7 рибалок. Виклики до Служби порятунку «101» надходили у різний час від людей, які окремо рибалили на льоду Кременчуцького водосховища.

Через відлигу лід навколо відчайдухів розмило, тож вони опинилися на «острівках» посеред водойми. Працівники рятувально-водолазного відділення ДПРЧ-17 прийняли 4 виклики від 7 рибалок (найстаршому з них 62 роки) і за допомогою човнів доправили всіх чоловіків до берега. Завдяки оперативності рятувальників вдалося уникнути людських жертв.

Вже наступного дня, 1 лютого, на пункт зв’язку державної пожежно-рятувальної частини №17 від водія, який проїжджав повз Кременчуцьку ГЕС, надійшло повідомлення про те, що в районі земляної греблі на відстані близько 600 м від берега на дрейфуючій крижині знаходяться 6 осіб, які не можуть самостійно дістатися до берега.

На місце події прибули черговий караул та працівники водолазно-рятувального відділення, які за допомогою рятувального човна доправили відчайдухів до берега.

У ході рятувальної операції надійшло ще одне повідомлення, що двоє жителів сусіднього Кременчука у районі села Недогарки на відстані близько 2000 м від берега також потребують допомоги. Завдяки оперативним діям Світловодських рятувальників всіх рибалок (кого з рибою, а кого з велосипедом) було доставлено на берег.

Отже, шановні рибалки, будьте пильними і дотримуйтесь правил поведінки на льоду, щоб не наражати на небезпеку себе й оточуючих. Не ігноруйте застереженнями, адже виходячи на тонкий лід, ви щомиті ризикуєте впасти у крижану воду!

Прес-служба У ДСНС в області

Поширити:

Залишити коментар:

коментар