Кіровоградщина зібрала майже 3 млрд грн податків

Протягом 2014 року платники податків Кіровоградщини сплатили до зведеного бюджету 2 млрд 858 млн грн та забезпечили додатково 405,4 млн грн проти 2013 року.

Збір платежів до державного бюджету склав 1 мільярд 17 мільйонів гривень, а це на 244,1 млн грн більше ніж минулого року – повідомляють Першій електронній газеті в прес-службі ГУ ДФС у Кіровоградській області.

Вперше за період діяльності податкової служби надходження до держбюджету перетнули мільярдний рубіж. Про це проінформувала начальник Головного управління ДФС у Кіровоградській області Надія Воленшчак. Зокрема, вона відзначила, що у розрізі основних платежів, левову частину надходжень до державного бюджету займає податок на додану вартість – 572,8 млн грн та податок на прибуток – 205,5 млн грн.

Надходження, що формують місцеві скарбниці в регіоні, досягли 1 мільярда 841 мільйона гривень. Основним бюджетоформуючим платежем місцевих бюджетів є податок на доходи фізичних осіб – його питома вага у загальному фонді місцевих бюджетів перевищує 77%, а обсяг сплати склав 1 млрд 314 млн грн.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар