Про податки для власників «розкішних» авто

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Згідно з нововведеннями, які набрали чинності з 01 січня 2015 року тепер власники «розкішних» автомобілів з об’ємом бензинового або дизельного двигуна більше 3 тисяч куб. см. і не старше 5 років будуть зобов’язані сплачувати річний податок у розмірі 25 тисяч гривень. 

Так, з 01 січня 2015 року набувають чинності поправки до Податкового кодексу України, згідно з якими вводиться транспортний податок, новий акцизний збір на автобуси і вантажний транспорт, акциз на електродвигуни, а також відновлено акцизний збір на переобладнання автомобілів.

З 1 січня вводиться новий акциз на автобуси і вантажні автомобілі. На нові автобуси акциз встановлений у розмірі 0,003 євро за 1 куб см двигуна, на старі – у розмірі 0,007 євро за 1 куб см. Причому на автобуси, які експлуатувалися більше 8 років, ставка податку підвищується в 20 разів.

На нові вантажівки, залежно від тоннажу, ставка акцизу встановлюється на рівні від 0,01 євро до 0,016 євро за 1 куб см. На автомобілі, які використовувалися не більше 5 років, ставка акцизу зростає удвічі, а понад 8 років – в 20 разів.

В якості компенсації зростання податків уряд скасував збір за першу реєстрацію автомобіля, який в залежності від об’єму двигуна становив від 3,82 до 69,99 гривні за 100 куб см.

Прес-служба ГУ ДФС у Кіровоградській області

Поширити:

Залишити коментар:

коментар