Маловищани зібрали для армії 2 млн. грн.

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Станом на 1 січня 2015 року на підтримку української армії від платників Маловисківщини надійшло 1890,5 тис. грн., з них за грудень – 454,4 тис. грн. 

Про це кореспонденту Першої електронної повідомила начальник відділу обслуговування платників податків Маловисківської об’єднаної ДПІ Олена Потьомкіна.

Нагадаємо, з серпня 2014 року в Україні запроваджено військовий збір. Оподаткування військовим збором буде здійснюватись до набрання чинності рішення Верховної Ради України про завершення реформи Збройних Сил України за ставкою 1,5%.

Об’єктом оподаткування з 1 січня 2015 року є доходи, визначені ст.163 Податкового кодексу, зокрема, загальний місячний (річний) оподатковуваний дохід платника податку.

Платниками податку є: фізична особа-резидент, яка отримує доходи як із джерела їх походження в Україні, так і іноземні доходи, всі доходи, що включаються до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу; фізична особа-нерезидент, яка отримує доходи із джерела їх походження в Україні; податковий агент. Таким чином, загальний місячний (річний) оподатковуваний дохід визначатиметься по аналогії з доходами, які обкладаються податком на доходи фізичних осіб.

Відповідні зміни до ПКУ внесено Законом України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи».

Поширити:

Залишити коментар:

коментар