Екс-міністр з Кіровоградщини незаконно отримав громадянство Ізраїлю

В Ізраїлі розслідують справу проти Едуарда Ставицького, екс-міністра енергетики та вугільної промисловості України, що з 24 березня 2014 оголошений у розшук,  через незаконне громадянство.

Колишній міністр енергетики України Едуард Ставицький отримав громадянство Ізраїлю незаконно, повідомляє “Українська правда” з посиланням на ізраїльські ЗМІ.

Про аферу олександрійця Едуарда Ставицького у ефірі Army Radio заявив ізраїльський приватний детектив Ріхард Бен Хаім, повідомляє The Times of Israel. За словами Бен Хаіма, Ставицький наразі проживає у багатому передмісті Тель-Авіва Герцлії.
Видання додає, що Ставицький не мав права на отримання громадянства Ізраїлю, оскільки закон забороняє давати його людям, щодо яких ведеться кримінальне переслідування або які розшукуються на батьківщині. Також повідомляється, що екс-міністр отримав для в’їзду до країни піврічну туристичну візу, підкупивши чиновників ізраїльського МВС.

Крім того, стверджує видання, ізраїльські слідчі проводять розслідування проти ще одного колишнього українського чиновника – Юрія Борисова, наближеного до олігарха Дмитра Фірташа. Борисов раніше був членом правління “Нафтогазу”, а також займав керуючі посади у структурах Фірташа.

Наразі за цими двома справами ізраїльська поліція та прикордонна служба проводять розслідування, повідомляє видання.
Про те, що Ставицький отримав громадянство Ізраїлю, а також нове прізвище Розенберг, стало відомо в листопаді. Наразі він перебуває у міжнародному розшуку Інтерполу.

Нагадаємо, що 21 березня 2014 р. Генпрокуратура разом з УБОЗ МВС України провела обшук в помешканнях та офісах, які належать колишньому міністру палива та енергетики Едуарду Ставицькому. Ставицький проходить у кримінальному провадженні, відкритому за фактами вчинення особами з числа вищого керівництва держави злочинів за статтями «привласнення, розтрата майна шляхом зловживання службовим становищем у особливо великих розмірах», а також «легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом».

Було встановлено одну із квартир, яка до 15 березня 2014 належала дружині Ставицького. Під час обшуку у цій квартирі слідчі вилучили близько 5 мільйонів доларів США, майже 50 кілограмів золота у злитках та коштовності, попередня вартість яких становить декілька мільйонів доларів.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар