Кіровоградці відзначилися на Всеукраїнському форумі громадських ініціатив

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Днями кіровоградці повернулись із Всеукраїнського форуму громадських ініціатив, який цього року відбувався у Чернівцях. Вони презентували там власні проекти, один із яких був навіть номінований на звання найкращого.

Як повідомив Першій електронній учасник форуму Сергій Цигульський, до Чернівців кіровоградців запросила Олександра Целіщева, яка давала грант на збірку поезій «Шепіт Альми».

Творчий колектив, який представляв кафедру видавничої справи та редагування КДПУ ім. В. Винниченка, окрім «Шепоту…», презентував майбутні «Вокзали» (збірка поезій з усієї України, яка ще готується) та «Штопор» (електронний журнал). Зокрема, старший викладач кафедри Ірина Ткаченко розповіла про проекти, які вони втілювали разом із колегами та студентами: проект «Медіакемп», виробництво шоколадок, приїзд редакторів журналу «Люблю каву».

До речі, проект «Медіакемп» був номінований на конкурс найкращої ініціативи, переможців якого нагороджували на форумі. Проте цього року кіровоградський соціальний проект не був відзначений.

На форум з’їхались громадські організації та творчі об’єднання з усієї України. Окрім того, були гості, які не презентували свої проекти, але, за словами Сергія, стали приємними співбесідниками. Наприклад, Антонін Ніколаон – француз, який живе у Вінниці з листопада минулого року. Аж до червня чоловік спілкуватиметься з різними людьми, братиме інтерв’ю у пересічних українців. Згодом, всі зібрані ним історії, будуть втілені у проект про Україну.

Окрім того, на форумі було багато тренінгів. «Як представники кіровоградсько-кримської творчості, ми вважали обов’язком відвідати тренінг, присвячений проблематиці анексованого Криму,» – зазначив Сергій. І додав, що саме цей тренінг вів переселенець із Криму Євген Новицький, який наразі живе у місті Рівне. Під час бесіди Євген розповів, що люди, які тікають із Криму – біжать не від окупації та небезпеки, вони просто хочуть жити в Україні. Також переселенець наголосив на тому, наскільки важливо саме зараз підтримати тих, хто там лишився. Адже якщо вимкнути електроенергію, воду, яка надходить з України, то Крим буде остаточно втрачено.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар