Казначейство залізло у кишеню до міської громади – секретар міської ради

Керівник міського казначейства прозвітує про обслуговування коштів міського бюджету.


Кіровоградська міська рада вирішила заслухати керівника Державної казначейської служби України у місті Кіровограді з питань обслуговування коштів міського бюджету у 2014 році на своєму наступному пленарному засіданні. Планується також запросити для участі роботі сесії і керівника Головного управління Державної казначейської служби України у Кіровоградській області, повідомили Першій електронній у прес-службі Кіровоградської міської ради.

Таке рішення депутати ухвалили після інформації секретаря міської ради Івана Марковського про те, що із вини органів казначейства по бюджету міста Кіровограда у кінці 2014 року виникла кредиторська заборгованість по захищених статтях видатків та за виконані роботи з ремонту доріг.

Як повідомив Іван Марковський, Головне управління державної казначейської служби України у Кіровоградській області самостійно, без погодження з міською владою, у період з 26 по 31 грудня 2014 року списало надходження до міського бюджету від податку на доходи фізичних осіб для погашення середньострокових позик, отриманих у 2012 – 2013 роках, на суму 11,7 мільйонів гривень.

– Фактично казначейство залізло у кишеню до міської громади, – наголосив Іван Марковський. – Своїми діями казначейська служба порушила вимоги Порядку казначейського обслуговування місцевих бюджетів, відповідно до якого органи казначейства здійснюють платежі на підставі платіжних доручень розпорядників та одержувачів бюджетних коштів у разі наявності в обліку відповідного бюджетного законодавства.

Також наприкінці 2014 року місто втратило великий фінансовий ресурс субвенції на ремонт доріг, який органи казначейства 30 грудня списали до державного бюджету у сумі 5,3 мільйонів гривень, відзначив секретар міської ради.

Іван Марковський вже звернувся до керівника обласного казначейства з вимогою відшкодування бюджету міста Кіровограда у 2015 році доходи міського бюджету у сумі 11,7 мільйонів гривень та кошти субвенції з державного бюджету на ремонт доріг для розрахунків за виконані у 2014 році роботи у сумі 5,3 мільйонів гривень

Поширити:

Залишити коментар:

коментар