Смолінці будуть і з лікарнею, і без

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Смолінську медсанчастину, що обслуговує працівників двох уранових шахт і сотні жителів довколишніх сіл, не закриють, а реорганізують.

Про це повідомив голова обласної ради Олександр Чорноіваненко сьогодні під час брифінгу, передає кореспондент Першої електронної газети.

«У бюджеті Малої виски на утримання смоленської відомчої лікарні передбачено 3 млн. грн. Так що без грошей вона не залишиться. Надалі це буде відділення Маловисківської районної лікарні з відповідним фінансуванням», – зазначив Чорноіваненко.

Нагадаємо, 23 січня мешканці Смоліного протестували проти рішення уряду передати смолінську медсанчастину з фінансування державного бюджету у комунальну власність району.

За словами начальника медсанчастини Олександра Фролова, у профільному міністерстві грубо сфальшували рішення, ніби то сама громада і місцева влада виступили з клопотанням про зміну бюджетного підпорядкування. На його думку, це неминуче призведе до зникнення медустанови як такої. Вже зараз тут виникли затримки з виплатою зарплати, під загрозою подача тепла і енергопостачання, адже за компослуги теж нічим платити.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар