Двоє кіровоградців стали переможцями Всеукраїнського літературно-туристичного конкурсу

24 січня Україна дізналася про переможців Всеукраїнського конкурсу короткої прози «Їздець», серед яких є і двоє кіровоградців – Євген Манженко та Кирило Поліщук.

Конкурс малої прози «Їздець» – літературне поєднання приємного з корисним. Організатори вирішили створити літературний порадник для туристів і збірник короткої прози одночасно. Тому основна тематика конкурсних робіт – туристичні принади України, тематично пов’язані з містом, селом, цвинтарем, фабрикою, музеєм і т. п.  З усіх регіонів України (крім Луганщини) на конкурс надійшло 148 оповідань. Організаторам було непросто вибрати 10 найкращих творів для друкованої версії путівника, тому вони вирішили дещо розширили список переможців, створивши 2 списки.

Перший, шорт-ліст, з 10 оповідань – тексти, що увійдуть до друкованої версії літературного путівника «Їздець». Сюди потрапило оповідання кіровоградського журналіста та лідера гурту «Веселі біоритми» Євгена Манженка – «Кіровоградщина езотерична», де автор легко, ненав’язливо і з гумором розповів про місце, «яке користується шаленою популярністю у різного роду езотеріків і доморощених містиків з усієї України, а можливо, – і галактики»урочище Монастирище.

У другий список переможців, лонг-ліст, потрапили 20 оповідань, які будуть опубліковані в електронній версії путівника. Серед цього списку також є оповідання кіровоградців (аж 2!) – Євгена Манженка «Літо, море, мушлі в плавках» про Залізний Порт і Кирила Поліщука «Бульвар Страшилова» – оповідання-спогад про Крим, а саме – одну з феодосійських вулиць, про яку «безглузда статистика стверджувала, що мало не кожного третього на Страшилова спіткала халепа, а тому й були підстави ходити тут по два – бо третьому, по статистиці, точно має влетіти». Оповідання носить особистий характер, адже перші 10 років життя автора тісно пов’язані з Феодосією – там народився і провів своє дитинство тепер кіровоградець Поль Іщук.

Вітаємо наших талановитих кіровоградців з перемогою!

Тетяна Колісник, Перша електронна газета

Поширити:

Залишити коментар:

коментар