Кіровоградщина попрощалася з захисником Донецького аеропорту (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Сьогодні Кіровоградщина попрощалася з 38-річним воїном АТО, захисником Донецького аеропорту –   Віталієм Костюком (с. Косівка Олександрійського району)

Чоловік служив кулеметником у 17-му окремому мотопіхотному батальйоні. Отримавши поранення в боях з терористами, він потрапив до харківського госпіталю. Але лікарям так і не вдалося врятувати бійця. Він пішов з життя 16 січня.

Народився Віталій у с. Косівка 4 серпня 1976 року.  Після закінчення 9-го класу Косівської школи, навчався в Олександрійському аграрному ліцеї на механізатора, а потім працював трактористом в ТОВ «Колос».

З 1994 по 1996 рік перебував на службі в Збройних Силах України. Щойно повернувся з армії, одразу одружився. Проживав з дружиною Людмилою та донькою Танею у м. Олександрії, де працював на будівництві.

Односельці згадують Віталія як добру, чуйну і працьовиту людину, гарного батька і сина, який все своє життя підтримував маму і турбувався за власну родину. Кожні вихідні чоловік навідувався до своєї неньки, допомагав по господарству, знав і розумів як їй самій важко, адже з 12 років залишився без батька – напівсиротою.

У квітні Віталій став на захист України.  Брав участь в боях за м. Щастя, Луганськ, Горлівка, захищав Донецький аеропорт, а 8 січня з пораненнями потрапив у госпіталь. До 16 січня лікарі боролися за його життя, але вберегти і врятувати Віталія їм так і не вдалося. Смерть не відступила. У січні він мав приїхати додому у відпустку.

Слава Героям, вічна їм слава і нехай вічною буде наша пам’ять про них.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар