«Бойовий» УАЗ або Мейд ін Новгородка з любов’ю

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Вже, напевно, і не порахувати, скільки тон харчів, одягу та інших корисних речей було відправлено волонтерами Новгородківського району в АТО за увесь час цієї кампанії. Хоча підводити підсумки, на жаль, зарано. Робота кипить, волонтери працюють, люди несуть допомогу, а бійці її чекають. Минулого тижня відбулася чергова поїздка волонтерів організації «Новгородківщина для своєї армії». Цього разу вона була особливою, адже окрім посилок із харчами, на бійців чекав автомобіль.

Переобладнання та надання для потреб АТО транспортного засобу було ініціативою спілки фермерів, сільгоспвиробників та одноосібників району, тож значну частину коштів на ремонт автомобіля було надано благодійним фондом «За сучасну Новгородківщину». Власне, і сам автомобіль УАЗ надав голова ФГ «Валентина» Коваленко Микола Павлович. Від самого початку проект здійснювався під керівництвом голови Новгородківської РДА Андрія Кочерги та заступника голови Тетяни Акусок.

Протягом місяця тривали ремонтні роботи. Цю нелегку місію взяли на себе майстри та учні Новгородківського професійно-технічного училища №36. До фінансового забезпечення цього процесу додалися також кошти зібрані волонтерами. До того ж на УАЗ було встановлено додатковий обігрів та укомплектовано необхідними інструментами. Один із меценатів навіть подарував у автомобіль аудіосистему. Крім того, з матеріалів, наданих ДМЕС «Олейна», на УАЗ встановили додатковий протиосколковий захист. Одним словом, дбали про те, щоб хлопцям «на борту» було затишно, тепло, а головне – безпечно.

Також авто завантажили двома «буржуйками», які виготовив Микола Чайка, теплими речами та харчами. Працівники та учні ПТУ № 36, уже за традицією, приготували хлопцям м’ясні та овочеві страви. Перед відправленням авто було освячено.

Небезпечною місією було доставити авто до місця призначення. Це почесне завдання успішно виконали наші волонтери. Подолавши десятигодинний маршрут, хлопці успішно доставили бійцям усі подарунки.

Волонтери висловлюють щиру подяку всім, хто долучився до цієї акції, адже все це стало можливим лише завдяки злагодженій роботі десятків небайдужих людей!

А. ГОНЧАРЕНКО, секретар волонтерської організації «Новгородківщина для своєї армії» для Першої електронної газети

Поширити:

Залишити коментар:

коментар