На пошкоджений вибухом будинок у Маловисківському районі виділили 250 тис. грн.

Сьогодні на позачерговому засіданні члени обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій дали згоду на виділення із резервного фонду обласного бюджету 250 тисяч гривень на проведення аварійно-відновлювальних робіт у зруйнованому від вибуху газового балону двоповерховому житловому будинку в селі Первомайську Плетеноташлицької сільради Маловисківського району.

Про це повідомляє кореспондент Першої електронної.

«6 вересня близько 16-ї години в с. Первомайську у двоповерховому будинку стався вибух газово-повітряної суміші. Внаслідок надзвичайної ситуації було травмовано три особи та пошкоджено 8 квартир першого під’їзду і одна квартира другого. Було дано доручення проектно-вишукувальному інституту “Кіровоградагропроект” щодо обстеження будинку. Обстеження показало, що будинок – аварійний. Відповідно до проектно-кошторисної документації, на проведення-аварійно-відновлювальних робіт і ліквідації наслідків надзвичайної ситуації необхідно 488 577 гривень. Маловисківська райдержадміністрація виділила 50 тисяч гривень, Плетеноташлицька сільська рада – 88 967 гривень, в тому числі 27 тисяч на виготовлення проектно-кошторисної документації. Райдержадміністрація звернулася до ОДА з клопотанням про виділення із резервного фонду обласного бюджету 376 609 гривень…» – поінформував членів комісії перший заступник голови ОДА Віктор Серпокрилов.

Перший заступник голови РДА Сергій Жанталай додав, що 25 жовтня Маловисківська районна рада додатково виділила на ліквідацію надзвичайної ситуації 50 тисяч гривень.

Виходячи із можливостей резервного фонду обласного бюджету, члени комісії проголосували за надання для відновлювальних робіт 250 тисяч гривень. За ці гроші мають бути виконані роботи по вертикальному та горизонтальному стягненні будинку, відновленню несучих та не несучих перестінків, заміні вікон, дверей тощо.

Нагадаємо, нещодавно Перша електронна писала про критичну ситуацію, що склалася в постраждалому від вибуху будинку.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар