У Кіровограді прийняли бюджет на 2015 рік – зі змінами і доповненнями

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Бюджет міста Кіровограда прийнято зі змінами і доповненнями до попереднього проекту.

«За» проголосували 57 з 59 присутніх депутатів, повідомляє кореспондент Першої електронної газети.

Зокрема, у бюджеті передбачені надходження від 4 нових податків – на майно (у тому числі й на землю), збори за паркування, туристичний збір і єдиний податок.

У порівнянні з минулим роком фінансування сфери освіти збільшується на 4,2%, медицини – на 4,7%.

Близько 28 млн грн з основного фонду і близько 13 млн грн з фонду розвитку передбачається виділити на ремонт доріг у 2015 році, у тому числі  – капітальний.

17,9 млн грн субвенції з держбюджету Кіровоград отримає для компенсації пільгового проїзду пасажирів громадського транспорту. З цієї суми левову частку (14,6 млн.) спрямують на тролейбусний транспорт, а 3,3 млн. – на автобусний.

За пропозицією фракції ВО «Батьківщина» буде виділено кошти на безоплатне харчування дітей воїнів АТО, лікування учасників АТО і встановлення лічильників пільговим категоріям населення за рахунок акцизних зборів на продаж тютюну, алкоголю і бензину.

Також депутати врахували пропозицію фракції «За добробут міста» про зменшення фінансування виготовлення проектної документації по реконструкції арки по вул. Колгоспній на 300 тис. грн., а також про зменшення витрат на будівництво мосту між Балашівкою і Лелеківкою на 100 тис. грн. Вивільнені кошти направлять на капітальний ремонт загальноосвітніх шкіл Кіровограда.

Загальний обсяг прийнятого кошторису на 2015 рік становить 1 млрд. 42 млн. гривень.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар