Кіровоградці платитимуть 25 тис. грн. податку за автомобіль

З нового року кіровоградці, у власності яких є власні легкові автомобілі, зареєстровані згідно чинного українського законодавства,  що використовувалися менше 5 років і мають об’єм циліндрів двигуна понад 3000 куб., будуть платити податок у розмірі 25000 гривень за кожен легковий автомобіль.

Про це Першій електронній газеті повідомляє прес-служба Кіровоградської ОДПІ.

Для фізичних осіб податок обчислюється контролюючим органом (ДФС) на підставі даних, які до 1 квітня 2015 року надаються органами внутрішніх справ. Нарахування податку та надсилання (вручення) податкових повідомлень-рішень про сплату податку з транспортних засобів, які перебувають у власності фізичних осіб, здійснюється контролюючим органом до 1 липня звітного року за місцем проживання (реєстрації) платника.

Фізичні особи сплачують податок протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення за місцем реєстрації транспортних засобів.

Юридичні особи самостійно обчислюють суму податку станом на 1 січня звітного року і до 20 лютого цього ж року подають контролюючому органу за місцем реєстрації об’єкта оподаткування декларацію, з розбивкою річної суми рівними частками поквартально. Юридичні особи сплачують податок авансовими внесками щокварталу до 30 числа місяця, що наступає за звітним кварталом.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар